Valami nagyra készül a Hyundai


A Hyundai Motor hamarosan egy teljesen új modellt kíván bemutatni Európában, amelyről most megjelent az első részletfotó.

Még csak július eleje van, de a Hyundai Motor máris megkezdte egy olyan vadonatúj modell bevezető kampányát, amelyet az őszi Frankfurti Autószalonon terveznek bemutatni. A koreai vállalat szinte semmit sem árul el az érkező autóról, kivéve azt, hogy „nagy lesz”, és azt, hogy kategóriájában a legjobb biztonsági és kapcsolódási technológiával fog rendelkezni. 


A rövidke sajtóközlemény mellé egy apró részletfotót is mellékeltek, amelyen azonban csupán az új autó C oszlopát láthatjuk. A Hyundai európai kínálatába érkező új modell egy kompakt vagy egy crossover lehet, amelynek kialakításában a sötétre hangolt „lebegő” tető kialakítására nagy hangsúlyt helyeztek. A közlemény sugallatával ellentétben elképzelhető, hogy az új autó mégsem annyira nagy lesz, legalábbis a C oszlophoz közel helyezett hátsó lámpatest erre utal.   

Ha feltételezzük, hogy egy inkább egy kisebb autó, akkor akár az is elképzelhető, hogy a Hyundai a Kona mellé egy másik crossovert is bemutat. Ezzel a Hyundai ugyanazt a sémát követné, mint az ix25 és a Kona esetén, előbbit a fejlődő piacokra, utóbbit a fejlett piacokra tervezve. Nagy a valószínűsége, hogy itt is ugyanaz a helyzet, az Indiában, Amerikában és Koreában piacra kerülő Venue helyett egy hasonló méretű, ám feltűnőbb, erősebb szerkezetű autó jöhet Európába.   


Ám ha a crossovereken túl tekintünk, akkor akár az is elképzelhető, hogy ez a bizonyos részlet az i10 harmadik generációjához tartozik. Nyilván a városi kisautónál is közel kerül a hátsó lámpa a C oszlophoz, a hátsó oldalüveg felfelé ívelése pedig egyrészt az i10 eddigi két generációján is jelen volt, másrészt a korábbi i10 prototípusokon is feltűnt ez az elem.


Bármit is tervez a Hyundai, a következő hetekben várhatóan még többet is megtudhatunk róla. A frankfurti premier előtt a Hyundai valószínűleg leleplezi majd a most még titkolt autót.  

Forrás: hyundai.newsmotor1.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését