Egymillió felhasználója van a Hyundai kapcsolt szolgáltatásának Koreában


Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor és a Kia Motors bejelentették, hogy a két vállalat összekapcsolt szolgáltatási rendszerét már több mint egymillióan használják Dél-Koreában. 

A „Connected car”, azaz az összekapcsolt autó kifejezés arra utal, amikor egy autó az internethez kapcsolódva a járművön belül és azon kívül is képes más eszközökkel adatokat megosztani, illetve különböző szolgáltatásokat tesz lehetővé az autó vezetője és utasai számára.  A Hyundai Motor Group most bejelentette, hogy a Hyundai Motor és a Kia Motors autógyártó vállalatok ezen összekapcsolt jármű szolgáltatási platformjára regisztrált tagok száma Koreában elérte az egymilliót. A csoport arra számít, hogy a tagok száma még az idei év vége előtt elérheti a másfél milliót is.  


Az autógyártó konglomerátum „Mozen” néven még 2003 végén mutatta be első kezdetleges összekapcsolt járműszolgáltatási rendszerét. A szolgáltatást később, 2012-ben kettéosztották, ettől kezdve a Hyundai Motor kapcsolt szolgáltatását „Blue Link”, a Kia Motors rendszerét „UVO” márkanév alatt kínálják. Később 2017-ben a csoport luxusmárkája, a Genesis is bevezette saját kapcsolt szolgáltatását.


A két gyártó folyamatosan fejlesztették ezen kapcsolt szolgáltatási rendszerüket azért, hogy ezzel még több funkciót még kényelmesebben tudjanak ügyfeleik használni. A júniusban piacra került Kia K7 Premier modellben elérhető UVO rendszer legújabb változatában a vállalat bevezette az „Autó-Otthon” alkalmazást is, vagyis a vezető az internetre kapcsolt otthoni eszközeit is tudja autójában ülve vezérelni. A továbbiakban mobil fizetési rendszer bevezetését is tervezik, amely lehetővé teszi a fizetést a parkolásért, vagy akár a tankolásért is a megfelelő alkalmazás használatával. 


A csoport aktívan dolgozik a kapcsolt járműszolgáltatási rendszereinek globális elterjesztésén is. A Hyundai Motor nemrég mutatta be vadonatúj, Blue Link szolgáltatással rendelkező Venue modelljét Indiában, amely így az első összekapcsolt autó lett az országban. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését