Már tesztelik a Hyundai Elantra utódját


A Hyundai ugyan minden erejével igyekszik a trendeknek megfelelően hobbiterepjárókkal és crossoverekkel bővíteni kínálatát, eközben azonban nem hanyagolja el tradicionális limuzinjait sem, így a Sonata után hamarosan az Elantra új generációja is megérkezik.

A Hyundai egyik, szinte szó szerint legnagyobb újdonsága a Palisade nagyterepjáró tavalyi bevezetése volt. Emellett szinte eltörpült az a nem kevésbé figyelemreméltó lépés, hogy a vállalat a 2019-es modellévre frissítette az Elantra limuzinját is. A Hyundai azonban továbbra is bízik hagyományos limuzinjaiban, ezért a mérnökök már elkészítették az Elantra következő generációját, amelynek első prototípusai már meg is kezdték végső tesztköreiket.   


Ahogy az álcázott Elantra tesztautókra nézünk, bizonyos dolgokat már lehet sejteni arról, hogy a vásárlók mire is számíthatnak. A következő generációs Elantra modell formájában várhatóan sokat fog örökölni nagyobb testvérétől, az idén bemutatott Sonata modelltől, ami jót is fog tenni az autónak, hiszen a mostanit nagyon sokat túl unalmasnak találták. 


Abból, amit a takaróelemek láttatni engednek, az új Elantra várhatóan alacsonyabb, hosszabb és egyben szélesebb is lesz. A frontrészen a fényszórók és a hatalmasra nőtt hűtőmaszk is jóval lejjebb húzódnak, ahogyan az egész motorháztető is hosszabb és alacsonyabb, mint korábban. A tetővonal is laposabb és a hátsó rész felé nyújtottabb, mivel együtt az eddigieknél nagyobb hátsó ablak is kisebb szögben áll. Ez az elnyújtott formaterv leginkább az olyan sportlimuzinokon lehet ismerős, mint a Kia Stinger, vagy az Audi A7 Sportback, ám jelen pillanatban nem lehet azt egyértelműen látni, hogy az új Elantra valóban ebbe az irányba indult volna. A hátsó rész ugyancsak hosszabbnak tűnik, mint a mostani generációnál, akárcsak a 2020-as Sonata modelleken. 


Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy mi kerülhet az új Elantra elnyújtott motorházteteje alá. Valószínűleg marad az 1.6-os szívóbenzines erőforrás, ami azonban már a Hyundai vadonatúj SmartStream motorgenerációjából érkezik majd. Ehhez a hatfokozatú kézi váltó mellett fokozatmentes CVT automata is kérhető lesz, de az új modellből is számítani lehet 1.6 T-GDI motorral szerelt Turbo változatra, amihez a mostanihoz hasonlóan egy duplakuplungos 7DCT váltót is lehet választani. Persze az is könnyen elképzelhető, hogy a Turbo átadja helyét egy N Line változatnak, vagy akár később egy igazán erős N változat sem elképzelhetetlen. És akár hibrid, plug-in hibrid és elektromos változat is készülhet az autóból.   


Miközben az új Elantra kívülről nagyobb testvérétől, a Sonatától örökli megjelenését, egyelőre nem lehet tudni, hogy ugyanez igaz lesz-e az autó belső kialakítására.Annyi bizonyos, hogy a Hyundai várhatóan teljesen új műszerpultot alakít ki az Elantra belsejében, amely minden bizonnyal illeszkedni fog a vállalat többi modelljének belső stílusához. Az is biztos, hogy az erős versenyben a Hyundai a létező legújabb biztonsági és kényelmi felszerelésekkel látja el új Elantra modelljét és ezzel teszi naprakésszé azt. 


Egyelőre bizonytalan, hogy az új Elantra mikor mutatkozhat be. A pletykák szerint ez legkorábban egy év múlva lehetséges, más források szerint viszont a bemutatót akár már idénre is előrehozhatják és arra akár az őszi Los Angelesi Autószalonon is sor kerülhet.  

Forrás: motor1.comautoblog.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését