Máris a Hyundai Venue India egyik legnépszerűbb autója


A nemrég bevezetett Hyundai Venue kisterepjáróból első teljes értékesítési hónapjában máris többet értékesítettek Indiában, mint a korosodása ellenére is népszerű Creta crossoverből.

A Hyundai vadonatúj Venue kisterepjáró modellje bevezetése óta hatalmas népszerűségnek örvend az indiai autópiacon. A Venue ugyanis nemcsak a Maruti Breeza és a Tata Xenon modelljeire veszélyes, de a Hyundai másik Creta kisterepjárójától is elcsábítja az érdeklődőket. Júniusban ugyanis máris annyit adtak el az autóból, hogy a Venue csupán 180 darabbal maradt el India legkeresettebb modelljének eladási eredményétől.   


A Hyundai Venue-ből 2019. júniusban összesen 8 763 darabot értékesítettek, miközben a szegmens listavezetőjéből, a Maruti Breezából 8 871 darab fogyott, a Hyundai Creta modellből pedig 8 334 darabot tudtak eladni Indiában. Ezzel a rekordszintű starttal a Hyundai Venue máris betört India 10 legkeresettebb autója közé. Eközben az autó szállítási határideje is megnőtt, változattól függően 6-8 hétre is elhúzódhat, mire a vásárló megkapja autóját. 

A Venue népszerűségéhez nagy mértékben hozzájárul a Hyundai új Blue Link kapcsolódási rendszere, amelyet elsőként ez a kisterepjáró kapott meg. Ezen keresztül a távolból, okostelefonos applikáción keresztül összesen 33 különböző funkciót tud elérni az autó tulajdonosa, többek között lehetőség van az autó indítására, a légkondicionáló beállítására és az indiai akcentust is megértő angol nyelven kommunikáló beszédfelismerő rendszer használatára. Ezt a Vodafone és a Hyundai együttműködése révén a Venue tulajdonosai a garancia ideje alatt díjmentesen használhatják, azt követően pedig normál tarifát számolnak fel utána.    


A Hyundai Venue a fentiek mellett prémiumos megjelenést kapott, amihez a jellegzetes kaszkád hűtőmaszk, a projektoros fényszórók és ködlámpák, a négyszögletű LED nappali menetfények és a LED hátsó lámpák is hozzátartoznak. A 17 colos kerekeken guruló Venue biztonságáról 6 légzsák, blokkolásgátló, tolatóradar és tolatókamera, illetve visszagurulásgátló gondoskodik, amely mellett segélyhívó szolgálat is működik. 

A Venue modellt háromféle erőforrással kínálja a Hyundai: a legkisebb, mégis legerősebb motor az egyliteres, turbófeltöltéses T-GDI, ami 120 lóerős teljesítményét 6 fokozatú kézi vagy 7 fokozatú duplakuplungos DCT váltón keresztül juttatja az útra. Emellett létezik egy 1.2 literes, 83 lóerős szívóbenzines 5 fokozatú kézi váltóval és egy 6 fokozatú manuális váltóval felszerelt 1.4 literes, 90 lovas CRDi dízelmotoros verzió is.  

Árak tekintetében a Hyundai a Venue-vel szintén jó pontokat tud szerezni, hiszen olcsóbb a Maruti Breeza, a Mahindra XUV300 és a Ford EcoSport modelljeinél. Az alacsonyabb árszinttel együtt a Venue jobban felszerelt, amivel sokkal értékesebb alternatívát jelent konkurenseinél. 

Forrás: rushlane.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését