Hamarosan érkezik a Hyundai platósa


A Hyundai egyik magas rangú vezetője nemrég arról beszélt, hogy a rövidesen bemutatkozó új pickup teherautót mindenképpen az Egyesült Államokban kell gyártaniuk olyan vásárlók részére, akik első platós terepjárójukat veszik.   

A Hyundai Motor hamarosan bemutatja első vadonatúj pickup terepjáró modelljét, amit a helyi piacra minden bizonnyal az Egyesült Államokban is gyártani fognak és olyan vevőkört céloznak meg, akik eddig nem is gondoltak ilyen kategóriájú jármű vásárlására. „Ez egy nagyon jól variálható jármű lesz„ – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési alelnöke egy interjúban. „Ez pedig lehetővé teszi, hogy egy teljesen új vásárlói bázist hozzunk létre.” 


A koreai gyártó képviselője nem kívánta elárulni, mikor érkezik az új modell, ahogyan azt sem, hogy bármilyen részletet is eláruljon a projektről. A Hyundai azonban a Santa Cruz tanulmánnyal már több mint négy éve adott egy kis ízelítőt abból, hogyan képzeli saját platósát. Az ötajtós crossover motorterébe egy kétliteres turbódízel motort raktak, platója pedig egy csúsztatható megoldással bővíthető volt. Ennek alapján az érkező újdonság inkább az ezredforduló szülötteinek szól, akik számára a mostani nagy pickup modellek városi közlekedéshez kényelmetlenek. 


A Hyundainak arra is szüksége van, hogy ezt az autót az Egyesült államokban készítse azért, hogy elkerülje az importált modellekre kivetett 25 százalékos vámot. O’Brien erősen utalt is arra, hogy az új modell helyben készülhet – ahol a legtöbb autót értékesítik – azért, hogy elkerüljék a politikai vitákat. „Ennek Észak-Amerikában kell készülnie” – mondta, miközben arra is utalt, hogy azok a agyártók, akik gyártásukat Mexikóba helyezték, kivívták Trump elnök haragját. 


A Hyundai már most is az alabamai Montgomery-ben készíti az Elantra, a Sonata limuzinokat és a Santa Fe terepjárót is, ahol az üzem éves termelési kapacitása eléri a 400 ezer darabot. Emellett a Kia Motors leányvállalat  a közeli Georgiában készíti a Telluride, a Sorento és az Optima modelleket, amelyekből évente mintegy 340 ezer darabot állítanak elő. 

Forrás: bloomberg.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését