Új változat készül a Hyundai i30 N-ből


Jövőre már három éve lesz, hogy a Hyundai bemutatta első N szériás modelljét, az i30 N ráncfelvarrása pedig a modellcsalád többi tagjával együtt 2020-ra esedékessé válik.

A Hyundai Motor 2017-ben, a Fastback változattal együtt mutatta be első N szériás sportautóját, az i30 N modellt, amellyel végre a Hyundai is ellenfelet állított az olyan nagynevű konkurenseknek, mint a Ford Focus ST, a Volkswagen Golf GTI és a Peugeot 308 GTi.  Az eltelt 2-3 év során nem sok minden történt az i30 N-nel, hacsak azt nem számítjuk, hogy közben megjelent a Fastback N változat is, így gyanítható, hogy a Hyundai hamarosan az i30 jövőre várható frissítésével együtt az N modellekkel is kezdenek majd valamit.


Annál is inkább, mert most megjelentek új kémfotók, amelyen egy i30 N prototípust tesztelnek a Nürburgring környékén. Ezeket jobban megvizsgálva feltűnik, hogy az autón mintha új karosszériaelemek is megjelentek volna, de ezt az autó trükkös álcázása miatt nagyon nehéz pontosan megállapítani. Az azonban egyértelműen látszik, hogy újak a könnyűfém felnik, belül pedig állítólag az üléseket is új sportülésekre cserélték. 


A ráncfelvarrás során minden bizonnyal hozzányúlnak majd az autó motorjához és hajtásláncához is, amely a frissítés során még erősebb, nyomatékosabb lehet, vagyis gyorsabb, mint a most kapható i30 N változatok. Nem mintha a mostani verziók gyengék volnának, hiszen az alapmodell is 250 lóerős, amivel a százra gyorsulás 6,4 másodperc alatt megvan, miközben a Performance csomagos verzió 275 lóerővel és 6,1 másodperces gyorsulással büszkélkedhet. Régóta rebesgetik, hogy összkerekes verzió is lehet az autóból, ahogyan egy esetleges automata váltóról is érkeztek pletykák, de erről a képek alapján nem lehet semmi sem mondani.


Szóval semmi igazán eget rengető változásra nem számíthatunk, hacsak nem dobják be az összkerékhajtású változatot. A frissebb i30 N feladata nyilvánvalóan az lesz, hogy fenntartsa az érdeklődést a márka sportrészlege iránt. Az autó várhatóan valamikor jövőre, a Hyundai ígért modelloffenzívájának keretein belül mutatkozhat be.   

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését