Első fotón az új Hyundai Tucson


A Hyundai Motor fejlesztői már elkészültek a népszerű Tucson modell következő generációjával, amelyről most megjelent végre az első kémfotó is.

A Hyundai 2015-ben dobta piacra a Tucson most kapható generációját, így a jövőre már 5 éves típust hamarosan egy teljesen új nemzedék váltja le. A 2021-es modellévre alapjaitól megújuló kompakt hobbiterepjáró modellről most végre megjelentek az első olyan fotók, amelyeken az autó prototípusai láthatóak.     

Az autót természetesen vastag álcázás védi a kíváncsi tekintetektől, az azonban már most látszik, hogy az új Tucson frontkialakítása a korábban bemutatott Kona és Santa Fe stílusában újul meg, vagyis a fényszórókat ezen a prototípuson is különválasztották a LED nappali menetfényektől. Sok egyéb nem látszik ezen az egyetlen fotón, de talán a jövőben megjelenő további tesztekre fogott prototípusokon láthatunk még jellegzetes részleteket.


A következő generációs Hyundai Tucson motorválasztékáról egyelőre annyit lehet tudni biztosan, hogy az amerikai piacra egy új 2.5 literes Theta3 benzinmotort terveznek, amelyhez egy nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik majd. Ennek a motornak lesz egy turbófeltöltős változata is, amit a Tucson szintén megkaphat. Európában nyilván kisebb 1.6-os szívó és turbós benzines vagy dízelmotorok lesznek elérhetőek, viszont nagy újdonság, hogy a környezetbarát hajtásláncok kedvelői hibrid és konnektoros hibrid modellek közül is választhatnak.
  
A Hyundai azon is dolgozik, hogy a következő (gyári kódnevén NX4) generációs Tucson modellt a meglévő koreai és cseh gyár mellett Amerikában, az alabamai üzemben is gyártásba vegyék és ezzel a terepjárószegmens egyik legnagyobb felvevőpiacán tudnak még több autót értékesíteni. Arról is szó van, hogy az új modellből egy platós kisteherautó-változatot is készítenek, amit szintén az Egyesült Államokban gyártanának.      


Amerikában az autóeladások több mint 60 százalékát a hobbiterepjárók és a pickup teherautók adják, így érthető, hogy a Hyundai miért szeretné helyben gyártani a Tucsont, miközben a jelenleg szintén ott készülő Elantra és Sonata modellek eladásai tovább zuhannak. Az amerikai üzem termelésében folyamatosan növekszik az ott készülő egyetlen SUV, a Santa Fe részaránya.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését