Kettős dobogóval és fontos pontokkal távozott a Hyundai Portugáliából


A Hyundai Motorsport által támogatott BRC Racing Team két dobogós helyezéssel és rengeteg ponttal gazdagodott a 2019-es WTCR szezon legutóbb megrendezett hatodik, portugáliai állomásán. 

A BRC Hyundai N Squadra Corse színeiben Michelisz Norbert briliáns formát nyújtott a szombati időmérőn, aminek köszönhetően Norbi megszerezte a pole pozíciót. A magyar versenyző ezt az előnyt sikeresen győzelemre tudta váltani, amivel a ranglista második helyen álló Norbi 25 pontra csökkentette hátrányát az élen álló Guerrieri mögött. „Számomra ez egy kiváló hétvége volt. A szombat fantasztikusan alakult – pole pozícióból megnyertem a versenyt. Hihetetlenül boldog vagyok, ez egy álom volt” – mondta Norbi.  


Michelisz a második futamon csak a 16. helyről tudott elrajtolni, de egy szerencsétlen ütközés miatt már a futam vége előtt kiállni kényszerült. Norbi és csapattársa, Gabriele Tarquini is keményen küzdött a 14 körös harmadik futamon azért, hogy célba érve újabb pontokat tudjanak szerezni. „Az utóbbi versenyeken úgy tűnik, mindig rossz időben és rossz helyen voltam, de tovább küzdök” – mondta Tarquini.    


A BRC Hyundai N LUKOIL versenycsapatából Augusto Farfus kiváló teljesítményével a második rajtrácsot tudta megszerezni az első futamra, amelyen sikeresen tudta távol tartani a riválisokat az elöl haladó Michelisz Norbitól. Farfus ugyan a Joker-körön végül átengedte a második helyet Yann Ehrlachernek, küzdelme jutalmaként így is harmadikként állhatott fel Norbi mellé a dobogóra.”A remek pénteki és szombati nappal kiválóan alakult a Portugál verseny. De az autósport nagyon nehéz vasárnapot hozott a csapatnak” – mondta Farfus.


Augusto Farfus csapattársa, Nicky Catsburg egyre jobban teljesített a hétvége előrehaladtával, így a vasárnapi második futamot a második sorból kezdve az ötödik helyen fejezte be és ezzel értékes pontokat gyűjtött magának és csapatának egyaránt. „Összességében nem volt olyan rossz ez a hétvége Vila Realban. Mindkét napon ötödik lettem és fontos pontokat tudtam szerezni” – mondta Catsburg. 


A BRC Hyundai N Squadra csapata így a bajnokság harmadik helyén áll, miközben Michelisz Norbert a versenyzői tabella második helyén, Gabriele Tarquini pedig a tízedik helyen áll. A BRC Hyundai N LUKOIL csapat továbbra is negyedik helyen áll a bajnokságban, miközben a versenyzői pontversenyben Augusto Farfus a 11, Nicky Catsburg a 12. pozíciót tölti be. 


„Nagyon örülünk a szombati kettős dobogós eredményünknek, Norbi és Augusto is remek munkát végeztek” – mondta Gabriele Rizzo, a BRC Racing csapatfőnöke. Ma a rosszabb időmérőn elért teljesítményünk hatására a versenyeken sem tudtuk hozni a korábbi eredményeinket. De Norbi győzelmével és a megszerzett pontjainkkal várhatjuk az ázsiai versenyeket. Köszönöm a csapatnak az elhivatottságukat, amit megőrizve a szezon végéig küzdenünk kell és koncentrálnunk kell az utolsó ázsiai futamokra.” 


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését