Világújdonsággal debütált a Hyundai Venue Koreában


A Hyundai Motor hazai piacán, Dél-Koreában is bevezette legkisebb crossoverét, a változatosan egyénre szabható Venue pedig egy olyan extrát is kapott, amely most először szerepel egy autó felszereltségi listáján.

A Hyundai Venue világpremierjét az áprilisban megrendezett 2019-es New Yorki Autószalonon tartották, amellyel szinte egy időben a modell a világ másik távoli pontján, Indiában is bemutatkozott. Az autó elsőként májusban Indiában került forgalomba, amit most a koreai bevezetés követett. A Hyundai a Venue bevezetésével tovább erősíti hobbiterepjáróinak kínálatát, amelyet a Kona, a Tucson, a Santa Fe mellett a vállalat két zászlóshajója, a Nexo és a Palisade képvisel. 


A Hyundai eddigi legkisebb crossovereként a Venue elsősorban az ezredfordulón született generáció egyedülálló fiataljait célozza meg, akik idejük nagy részét városi környezetben töltik. Számukra a Hyundai a kategória legjobb teljesítményét és tágas belső teret kínál. „A Venue célközönsége azok az önálló háztartással rendelkező egyedülállók, akik száma gyorsan növekszik. A koreai háztartásokban az egyedülállók részaránya az ezredfordulón mért 16 százalékról 2018-ra 29 százalékra nőtt” – mondta Kwang-guk Lee, a Hyundai Motor ügyvezető alelnöke a koreai bemutatón, majd azt is hozzátette, az előrejelzések szerint az egyedülállók aránya 2030-ra akár a 36 százalékot is elérheti Dél-Koreában. 


A Venue mozgatásáról egy négyhengeres, 1.6 literes „Gamma” benzinmotor gondoskodik, amely 123 lóerős teljesítményre és 154 Nm-es maximális nyomatékra képes. Ehhez a motorhoz kétféle sebességváltót kínálnak: egy hatfokozatú manuálisat, illetve egy intelligensen változó áttételű (IVT) automatikus nyomatékváltót. A vállalat közleménye szerint a Hyundai Venue 1.6-os benzinmotorjának átlagfogyasztása 7,1 liter/100 km. 


Az autó kizárólag elsőkerék-meghajtással kapható ugyan, de ennek ellenére az aktuális terepviszonyoktól, illetve vezetési igényektől függően különböző vezetési üzemmódokat lehet kiválasztani: a szokásos Sport, Eco, Normal üzemmód mellett van Snow (hó) és Sand (homok) is. Emellett a Venue természetesen a Hyundai fejlett vezetéstámogató rendszereit is megkapta, így az első ütközésmegelőző rendszer, a sávtartó rendszer, a fáradtságfigyelő rendszer és a fényszóróasszisztens rendszer is megtalálható az autóban. Világújdonságként pedig egy infravörös hősugárzó berendezést építettek a Venue kormánykereke alá, amely anélkül képes a vezető lábterét felmelegíteni, hogy a fűtést bekapcsolnák.


A Hyundai Motor a modelljeihez kínált „Tuix” tuningmárkáján keresztül számtalan olyan kiegészítőt kínál a Venue modellhez, amellyel a fiatalok személyre szabhatják autójukat. Az autó rendelésekor meghatározható számos színárnyalat és belső színvilág kombinációja mellett eltérő mintázatú hűtőmaszkot is lehet kérni, kiegészítőként pedig az autó biztonsági övével beköthető háziállat-hordozó, felfújható autós sátor és prémium hangszóró is kérhető.  A felfújható sátorral nagyobb belső tér alakítható ki azzal, hogy a sátrat a Venue hátsó csomagtér ajtaján keresztül összekapcsolhatják az autóval.


„Mivel a Venue modellel a 20-as, 30-as éveikben járókat célozzuk meg, számos olyan egyénre szabható opciót és kiegészítőt kínálunk számukra, amelyek illeszkednek életstílusukhoz” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. „Ezekkel a lehetőségekkel hasznosan kielégíthetjük az ezredfordulón született generáció igényeit.”


A dél-koreai autógyártó a bemutatót megelőzően máris 3 ezer előrendelést kapott az új modellre, amelyből idén 8 ezer autót terveznek eladni Koreában, míg az éves tervük 15 ezer Venue értékesítése. Az új belépőszintű Venue crossover 14,73 és 21,11 millió koreai von (kb. 3,6 és 5,2 mFt) közötti árakon kerül a Hyundai koreai kereskedőihez.   


Forrás: pulsenews.co.kr, donga.com, en.yna.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését