Érkezik a Hyundai Grandeur frissítése


A Hyundai Motor legnépszerűbb koreai modelljeként a Grandeur hamarosan félidős ráncfelvarráson esik át, amely a hírek szerint jóval többet foglal magába, mint az ilyenkor elvárható lenne. 

Dél-Koreában már tesztelik a Hyundai Grandeur ráncfelvarrott változatának prototípusait, amelyekről megérkeztek az első kémfotók is. Az egyik koreai parkolóban elcsípett autó persze vastag álcát visel ugyan, de a méret és a forma alapján egyértelműen kiderül, hogy az új Grandeur modell van a takarók alatt. 


Az autó főleg a frontrészen visel vastag álcát, de annyi bizonyos, hogy a Grandeur is megkapja a Hyundai jellegzetes hatszögletű hűtőmaszkjának legújabb változatát. A méretek, arányok azonban egyáltalán nem változtak ahhoz a változathoz képest, ami már most is forgalomban van Dél-Koreában, így annak ellenére, hogy a helyi média nagy változásokat jósol az új Grandeur modellel kapcsolatban, szemre legalábbis ez inkább csak technológiai újításokat jelenthet.   


A Grandeur motorterébe is új motorok költözhetnek. A mostani öregecske 2.4-es Theta 2 szívóbenzinest az az új fejlesztésű 2.5-ös Theta 3 erőforrás váltja, amely a nemrég bevezetett 8. generációs új Sonatát is mozgatja. Ezen túlmenően talán az új verzióból is bemutatták a hibridet, amit az alternatív erőforrások iránti kereslet növekedésével nyilvánvalóan szintén továbbfejlesztenek.  Az autó belsejéből sem sok látszik, annyi azonban bizonyos, hogy a sebességváltó szokványos karját a Sonatához hasonlóan itt is egy nyomógombos egység váltja fel.  


A mostani, gyári kódnevén IG Grandeur modell 2016 októberében mutatkozott be Dél-Koreában, így az autó hamarosan megérett a ráncfelvarrásra. Ez pedig akár már idén nyáron bemutatásra kerülhet. Az autót korábban forgalmazták az Egyesült Államokban is, ám a mostani generáció volt az első, amelyet már nem forgalmaztak Amerikában, helyette a Genesis modelljeit kínálják. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését