A Hyundai teherautóit is modern biztonsági rendszerekkel szereli fel


A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Mobis részegység-gyártó vállalat bejelentette, hogy a Hyundai Motornál készülő haszonjárműveket 2021-től fejlett ütközéselkerülő rendszerekkel látja el. 

A Hyundai Mobis saját közleménye szerint a vállalat egy saját Vezetői Állapotfigyelmeztető Rendszert (Driver State Warning – DSW) dolgozott ki, amely észleli a sofőr fáradtságát, vagy figyelmének hiányát a volán mögött és segítségével a frontális ütközések, útelhagyásos balesetek elkerülhetőek lehetnek. 


A Hyundai Mobis kezdetben ezeket az eszközöket a Hyundai kisteherautóiban, kamionjaiban alkalmazza, később pedig buszokban és személyautókban is elérhetővé teszi. „A vállalat saját tesztpályáján és kevésbé forgalmas közutakon folytatja a technológia, majd 2021-ben bevezeti” – mondta a vállalat szóvivője.    

A már meglévő technológia a vezető fej- és szemmozgása alapján egy figyelmeztető jelzést küld, az új DSW rendszer azonban felismeri a regisztrált sofőr személyét, figyeli pupillájának mozgását, valamint az összes vezetési információt. A közlemény szerint a rendszerhez összesen akár tíz vezetőt is hozzá lehet rendelni.   


A Hyundai Mobis vállalat azért döntött úgy, hogy a DSW technológiát először a haszonjárművek részére teszi elérhetővé, mert a Dél-Koreában történt balesetek egynegyedében teherautók, kamionok, buszok és más különleges feladatot ellátó járművek voltak érintettek. 

Forrás: en.yna.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését