Első képeken a Hyundai új indiai kisszedánja


A Hyundai i10 új generációjának indiai bevezetését követően a típusra épülő lépcsőshátú Xcent is megújul, amelyet a premier előtt egy évvel már Európában tesztelnek.

Indiai sajtóértesülések szerint a Hyundai várhatóan nem Xcent néven fogja piacra dobni az új i10-re épülő limuzin következő generációját. Ezt azért lépik meg, mert az Xcent az utóbbi néhány évben a taxitársaságok kedvenc típusává vált, a típus eladásának több mint felét a flottavásárlások adják, ezért a név akaratlanul is összefonódott a személyszállítási üzlettel. Ez az előítélet pedig csökkenti a modell magánvásárlóinak számát, így az új modell új nevet is kap. Ezzel párhuzamosan a mostani autó a flottapiac igényeit kielégítve kicsit továbbfejlesztett változatban továbbra is gyártásban marad.


Az első kémfotók persze nem sokat árulnak el az új generációs kiskompakt limuzin formavilágáról. A Hyundai új, négy méternél rövidebb limuzinjának általános alakja leginkább a mostani generációt idézi, a stílus azonban teljesen új. Az új modell elöl a Hyundai kaszkád hűtőmaszkjának legújabb formavilágát kapja meg, vagyis a méhsejtmintás maszk még magasabb és szélesebb, mint a mostani autón. Az első lökhárító láthatatlanul olvad bele a hűtőmaszkba, miközben az alsó ködlámpák függőlegesen állnak. A tesztpéldányon feltűnő a bumeráng alakú LED nappali menetfény, míg a fényszórók a mostani verzión látottakhoz hasonlítanak. 


Oldalról nézve az új Hyundai kiskompakt limuzin tipikus szedán, apró méreteivel együtt. A hátsón teljesen újak az oldallemezre is kiterjedő lámpatestek, amelyekben LED fények világítanak. A Hyundai új generációs limuzinjainak stílusából kiindulva az Xcent utódja is a hátsó lökhárítón hordja majd a rendszámát, miközben az új elnevezést a csomagtér nyílásán helyezik majd el. Ilyet láttunk korábban az Elantra, a Sonata és legutóbb a Venue modelleken is.  


A belső térben a Hyundai új generációs kisautója minden bizonnyal a következő Grand i10 elemeit kapja majd meg, a kormánykerék pedig várhatóan a nemrég debütált Venue kisterepjáróból érkezik. Ahogyan az a kémfotókon is felismerhető, az új autó egy hatalmas, akár 8 colos érintőképernyős központi multimédia egységet kap, amiben az Apple CarPlay és az Android Auto mellett a Hyundai Blue Link rendszere is megtalálható lesz. A különböző belső színösszeállítás mellett az anyagminőség is biztosan jobb lesz, mint most.


A motortérben a Hyundai a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak megfelelő 1.2-es benzines és dízelmotorokat fog kínálni a kisautóhoz. A benzineshez a mostani 4 fokozatú hagyományos automatát egy fokozatmentes AMT válthatja, amivel az alacsonyabb fogyasztás mellett az autó ára is jutányosabb lehet.  

A Hyundai tervei szerint még idén leleplezik az i10 helyi változatát, amelyet néhány hónappal később, de inkább jövő év elején az Xcent utódja is követhet. 

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését