Augusztusban érkezik az új Hyundai i10 Indiába


Indiai sajtóértesülések szerint a Hyundai várhatóan a jövő hónapban fogja bemutatni népszerű, a helyi piacon Grand i10 néven ismert kisautójának új generációját.  

India egyik legnagyobb autós magazinja az Autocar értesülései szerint a Hyundai várhatóan augusztus második felében tervezi bemutatni a Grand i10 második generációját. Az új modell kívül-belül új, friss stílust kap, felszereltsége pedig nyilvánvalóan gazdagodni fog a modellváltás során. Kívül a folyékony szobrászatot a sportos elegancia válthatja fel, amelynek egyik legszembetűnőbb elemeként a hűtőmaszk hatalmasra fog növekedni. Emellett többek között új alufelniket, élesebb formákat, új első és hátsó lámpatesteket is kap az autó.    


Belül teljesen újragondolták a Grand i10 utasterét és műszerfalát, amelyben részben legalábbis digitális és analóg műszerek is elhelyezésre kerülnek. Nagy újdonság, hogy a középső érintőkijelző mérete akár 8 colos is lehet, amelyen természetesen fut az Android Auto és az Apple CarPlay is, akárcsak a Hyundai Venue-nél bevezetett Blue Link is.  


A Hyundai új indiai Grand i10 modelleket egy olyan 1.2 literes benzines motor mozgatja majd, ami megfelel az új helyi környezetvédelmi előírásoknak. A hozzá kapcsolt ötfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó mellett opcióként már nem egy hagyományos négyfokozatú automatát kínálnak, hanem egy sokkal jutányosabb áron megvásárolható AMT váltóautomatikát. Emellett az új Grand i10 a helyi piacra várhatóan 1.2 literes dízelmotorral is választható lesz.  


A korábbi hagyományokhoz hűen a Hyundai indiai szervezete az új változat bevezetéséve nem szünteti meg a korábbi modell gyártását, hanem azt egyszerűsített felszereltséggel, jutányosabb árcédulával és „Prime” utónévvel a flottás vásárlók számára tovább forgalmazza. Arról egyelőre nincs információ, hogy az indiai változattal együtt az európai i10 is megújul-e, ahogyan korábban 2013-ban megtörtént.  


Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését