300 millió dollárért új flexibilis motorgyár épül Indiában



A Hyundai Motor Company indiai képviselete bejelentette, hogy 300 millió dollár befektetésével új motorgyártó és présüzemet alakít ki annak érdekében, hogy lépést tudjon tartani konkurenseivel az ország gyorsan fejlődő dízelpiacán.

Habár a Hyundai India az ország második legnagyobb autógyártójaként teljes kapacitással termel, mégis komoly piacvesztést szenvedett el az utóbbi időszakban hiányos dízelkínálata miatt, amelyek azonban egyre nagyobb népszerűséget élveznek a helyi kormányzat üzemanyag-támogatási politikája miatt.

„A beruházás hozzásegíthet minket az indiai dízelmotorral szerelt modelljeink iránt érdeklődők legteljesebb kielégítéséhez, illetve a várakozási idők csökkentéséhez.” – mondta Bo Shin Seo, a Hyundai Motor India ügyvezetője.

A koreai gyártó egyelőre nem közölte, mekkora kapacitású üzem épül, illetve mikortól termel az üzem. Egyelőre egy szándéknyilatkozatot kötött az autógyártó képviselője a helyi kormányzattal arról, hogy az újonnan létesülő gyára délkelet-indiai Chennaiban fog felépülni.

Forrás: moneycontrol.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei