A Hyundai helyett kínai autót gyárt az egyiptomi cég



Az egyiptomi Ghabbour Auto vállalat egy új autógyárban rövid időn belül megkezdi a Geely kínai autómárka termékeinek gyártását a szigorúan korlátozott egyiptomi autópiacra.

Október közepén felavatták a GB Auto azon létesítményét, amelynek futószalagjairól a kínai Geely márkájú gépkocsik rövidesen legördülhetnek. A GB Auto Egyiptom egyetlen nyilvántartott független autógyártójaként februárban írta alá az erről szóló megállapodást a hong-kongi székhelyű Geely Autmobile-lal.


„A gyárban már elkészültek az első Geely Engrand 7 modellek.” – mondta a vállalat képviselője. Az új modellből akár 70 ezres éves darabszámot képes gyártani az üzem. A gyártás megkezdésével egy időben azt is bejelentették, hogy 2013. végéig megszüntetik az Egyiptomban nagy népszerűségnek örvendő Hyundai Verna modell gyártását. 

A vállalat már 1994. óta a Hyundai partnere, amelynek időtartama alatt mintegy 210 ezer Hyundai gépkocsi gördült le a GB Auto futószalagjairól.


Az autóipari szektor jelentős kormányzati védelem alatt áll Egyiptomban. Az országba importált autók 40 százalékos vámmal és 15 százalékos forgalmi adóval terheltek, amely utóbbi 1,6 literes lökettérfogat felett 125 százalékra ugrik.

A GB Autot finanszírozó Investment Bank Beltone szerint mintegy 6 ezer darab Geely Emgrand 7 kelhet el Egyiptomban jövőre.  

„Úgy számítjuk, hogy az Emgrand 7 lassan fut csak fel, mivel sem a gyártó, sem maga termék nem ismert Egyiptomban.” – mondja a Beltone képviselője. „Előrejelzéseink szerint mintegy 6 ezer Emgrand 7 modellt adunk el 2013-ban, amely azonban 2016-ig 23 ezerre is emelkedhet.”

Forrás: english.ahram.org.eg

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei