Környezetvédelmi tanúsítványt kapott a Hyundai cseh gyára



Az autógyártók közül elsőként a Hyundai csehországi üzeme kapta meg az EMAS hitelesített környezetvédelmi rendszerének tanúsítványát.

Tomás Chalupa cseh környezetvédelmi miniszter nemrég átadta Jun-ha Kimnek, a Hyundai Motor Manufacturing Chech vezérigazgatójának az EMAS hitelesített környezetvédelmi tanúsítványát, amelyet Pert Vanek, a társaság szóvivője szerint első alkalommal ítéltek oda egy autóipari cégnek.

„Az EMAS tanúsítványa számunka hatalmas elismerés, ám egyben jelzi is elkötelezettségünket a környezetvédelem iránt.” – mondta Jun-ha Kim, majd hozzátette: „A jövőben is folytatni kívánjuk azon tevékenységünket, amelynek során termelésünk összhangba kerülhet a környezetünk védelmével.”


Tomás Chalupa környezetvédelmi miniszter pedig méltatta a gyártó modernségét és tisztaságát: „Ez az első látogatásom a Hyundai nosovicei gyáregységében és meg kell mondanom, nagyon tisztának találom és le vagyok nyűgözve a robotizált gyártástechnológiától. Az EMAS tanúsítvány tehát tökéletes példa és ösztönző lehet a többi nagyvállalat számára Csehországban és azon túl is.”  

Az EMAS (Eco Management and Audit Scheme) olyan független környezetvédelmi szervezet, amely arra ösztönzi a vállalatokat, hogy felelős döntéseikkel a jogi szabályozás határain túl is akár növeljék környezetvédelmi tevékenységüket. „A Cseh Köztársaságban eddig 26 szervezet kapott EMAS kitüntetést, a Hyundai pedig az autóiparban elsőként kapta meg ezt az elismerő címet.” – mondta Petr Vanek szóvivő.

Forrás: kurzy.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei