Év Autójának választották a Hyundai zászlóshajóját a Közel-Keleten



A Hyundai zászlóshajójának tekinthető Centennial modellt választotta 2012-es Év Autójának a Közel-Kelet autós magazinja, a Sport Auto.

A díjat Tom Lee, a Hyundai Middle East regionális központjának vezetője vette át Gerard Saunaltól, a Sport Auto képviselőjétől a Szaúd-Arábiában megrendezett autókiállításon.   


A más piacokon Equus néven is forgalmazott Centennial képviseli leginkább a márka luxuskategória iránti elkötelezettségét, amely egyúttal megerősíti a vállalat „Modern Premium” filozófiáját is.  

„A Sport Auto csapata több alkalommal is alaposan letesztelhette a Hyundai luxusautójának képességeit mind Szaúd-Arábiában, mind pedig külföldön. Lenyűgözött bennünket a modell fejlettsége a konkurenciához képest, amelynek köszönhetően méltán kaphatta meg a 2012-es Év Autója címet.” – mondta Gerard Sanual, a Sport Auto főszerkesztője.  


A Sport Auto immáron 30 éve egyike a Közel-Kelet legbefolyásosabb autós magazinjainak, amely az összes fontos piacon szakújságírókkal rendelkezik a régióban, így komoly tekintélyre sikerült szert tennie.

Világszerte egyre jobban elismerik a Centennial modellt, amely komoly ellenféllé vált a prémium autók világában, amelyet eddig német és japán márkák uraltak. Ugyanez a helyzet a Közel-Keleten is, ahol a Centennial eladásai idén januártól szeptemberig 298 százalékkal emelkedtek, szemléltetve a vásárlók növekvő bizalmát a márka felé.

„Hatalmas elismerés ez a díj, hiszen a világon első alkalommal kapta meg a Centennial az Év Autója kitüntető címet. Ez nemcsak annak elismerése, milyen messzire jutottunk el autógyártóként, hanem annak kinyilatkoztatása is, hogy megvetettük lábunkat a luxusautók piacán is.” – mondta Tom Lee, a Hyundai Middle East regionális igazgatója.  


A Centennial luxusszínvonalát olyan felszerelések teszik kiemelkedővé, mint a bőrborítású műszerpanel, masszázsfunkcióval ellátott, elektromosan állítható hosszúságú ülések, a középső kartámaszba épített hűtőszekrény, elektromos függönyök, 8 collos képernyővel rendelkező szórakoztató rendszer a könyöktámaszba épített távvezérlővel, stb.

A Centennialt egy 4,6 literes V8-as motor hajtja, amelynek teljesítménye 373 lóerő, ám a modell kapható egy 3,8 literes 290 lóerős motorral is, amely ugyan gyengébb, ám végsebessége így is eléri a 240 km/h-t.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei