Újabb i10 kémfotók Indiából



A dél-koreai Hyundai nagy hangsúlyt helyez az i10 miniautójának következő generációjára, így az új autónak nemcsak Európának, hanem Indiának is meg kell feleljen.  

Az i10 első kémfotói Európából érkeztek, ahol az új nemzedéknek a jelenleginél is nagyobb szerepet szánnak, hiszen az új generációt már Törökországban is gyártják 2013. végétől. Emellett azonban az eddig kizárólag Indiában gyártott változat is megújul, így nem meglepő módon az újabb felvételeken az indiai Chenai városában mutatkozott az új mini prototípusa.


Indiában kb. 10 ezer darab fogy az i10 modellből, amelynek új generációjából mindjárt két példányt sikerült lefotózni. A prototípusokon lévő vastag álca ugyan elfedi az i10 következő generációjának pontos formai részleteit, az azonban megállapítható, hogy az új autó formavilága sokkal jobban illeszkedik az újonnan megjelent Hyundai modellek formavilágához, mint a jelenlegi változat.     

 Az i10 új változata a külső átalakulás mellett minden bizonnyal megújult utasteret is kap. A most futó generáció ugyanis hiába kapott hatszögletű hűtőmaszkot és átrajzolt lámpatesteket azért, hogy jobban hasonlítson az újabb modellekhez, a belső kialakítás gyakorlatilag változatlan maradt. Így az új generációnak rengeteg lehetősége lesz nagy változtatásokra mind külső, mind belső értelemben.    


Az új i10 motorkínálata egy háromhengeres, egyliteres Kappa benzinmotorral indulhat, amelynek teljesítménye hasonló lesz, mint a jelenlegi 1,2 literesé, ám annál takarékosabb és tisztább üzemű lesz. Emellett minden bizonnyal ismét kapható lesz dízelmotoros változat is, amely a nagyobb i20-ban szolgáló 1,1 literes, háromhengeres egység lehet.

Az Indiában LPG autógázos változatban is megjelenő új i10 világpremierje jövő ősszel várható.

Forrás: indiancarsbikes.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei