Az írek is kedvelik a koreai autókat



A koreai Hyundai és Kia a trendekre fittyet hányva növelik eladásaikat, míg a többiek könyörtelen harcot vívnak az életben maradásért.

Új, stílusos modelljeik az európai ízlésvilághoz igazítottak, és az elmúlt években jelentős mértékben javult a felhasznált anyagok minősége, illetve a belső kialakítás, amelynek köszönhetően a remek ár-érték iránt kutató autóvásárló megtalálhatja kínálatukban a neki megfelelő modellt. A kegyelemdöfést a remek garanciális feltételek adják meg a konkurenciának, hiszen amíg a Kiára 7 év, addig a Hyundai modellekre 5 év kilométer-korlátozás nélküli garancia vonatkozik.  


A Hyundai az ír piacon is remekel, a leggyorsabban növekvő márkaként 30 százalékkal emelkedtek eladásaik, amellyel a piac 6,5 százalékát birtokolják (az előző évben 4,2 százalékról). Mindezt abban az időszakban teszik, amikor a teljes ír piac 13 százalékkal esett vissza. A Hyundai jövőre még ambiciózusabb terveket szövöget, hiszen 2013-ra el kívánják érni a 8 százalékos részesedést.

A Kia anyavállalatához hasonlóan 18 százalékkal tudta növelni eladásait, amely 4 százalékos piaci részesedést jelent, ám ezt 2015-re 5 százalékra kívánják feltornászni. A Kia és a Hyundai így együttesen az ír piac több, mint 10 százalékát virtokolják.


A Kia az elkövetkezendő két évben teljesen kicseréli jelenlegi modellpalettáját. A már kapható, (Ír Év Autójának is megválasztott) Rio, cee’d és cee’d kombi mellé jövőre megérkezik a hétszemélyes Carens, a háromajtós pro_cee’d, később pedig egy nagy teljesítményű cee’d változat.  

A Hyundai nemrég bevezette az ír piacon is a vadonatúj Santa Fe modellt, amelyet új vonalvezetésével és prémium kialakításával lelkesen fogadtak a kereskedők, akik szerint az új szabadidő-autó immár a Lexus territóriumába is belépett.

Forrás: independent.ie

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei