Kettős Hyundai győzelem a Skócia Év Autója szavazáson



Az új generációs i30 teljesen lenyűgözte a Skócia Év Autója választás zsűrijét, hiszen két kategóriában is a díjazottak közé emelte a Hyundai kompakt modelljét.

A Glasgowban megtartott 2012-es Skócia Év Autója díjkiosztóján ugyanis az új Hyundai i30 ötajtós kompakt modell a Legjobb Családi Autó címet szerezte meg, míg a Hyundai i30 kombikivitele a Legjobb Kombi címmel büszkélkedhet.

A Hyundai i30 egy igazán stílusos új képviselője a családi autók kategóriájának, amely mély benyomást tett a Skót Autós Újságírók Szövetségének (ASMW) képviselőire, akik saját tapasztalataik alapján helyezték a modellt a Citroen DS5, a Kia cee’d és a nagyobb testvér Hyundai i40 elé.


„A családi autók manapság már annyira sokoldalúak, így nehéz elképzelni, hogy valaha valakinek másra is szüksége lenne. Ezenkívül élvezetesen vezethetőek, biztonságosak és emellett gazdaságosak is. ez különösen igaz a győztesünkre, a Hyundai i30-ra, amely kemény versenyben győzte le ellenfeleit a remek komfortjának, alacsony üzemeltetési költségeinek köszönhetően.” – mondta John Murdoch, az ASMW elnöke.

Az i30 kombi, amely megnyerte a Legjobb Kombi címet, a Peugeot 508RXH, a Volkswagen Passat Alltrack és az Audi A6 Allroad ellen vívta meg csatáját.  

„A kombik ismét teret hódítanak azon vásárlók körében, akiknek nincs szükségük az egyterűek plusz üléssorára, ám továbbra is szeretnének rengeteg helyet csomagjaik számára, ráadásul a mostani kínálatban rengeteg stílusos kombi található. A mostani győztes ugyan a legolcsóbb a jelöltek között, ám imádtuk a formáját, a vezethetőségét, valamint lenyűgöző garanciális feltételeit.” – folytatta Murdoch.


A Hyundai i30 1,6 CRDi LP Blue Drive 110 lóerős változatát a zsűri a Legjobb Gazdaságos Autó és a Legjobb Dízelautó kategóriában is méltatták.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a Skót Autós Újságírók Szövetsége nekünk adományozta díjait és elismeréseit, amely megerősíti a Hyundai márka növekvő jelenlétét Skóciában és az Egyesült Királyságban egyaránt.” – mondta Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK elnök-vezérigazgatója.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei