Kiválóan szerepelt az új Santa Fe a törésteszten



Az EuroNCAP legújabb törésteszt-sorozatában többek között vizsgálta az új Hyundai Santa Fe modellt is, amely kimagasló teljesítményével maximális, ötcsillagos eredményt ért el.

A Hyundai új szabadidő-autója kategóriájában legmagasabb, 96 százalékos eredményt ért el a felnőtt védelem kategóriájában, míg a legmagasabb pontszámot kapta az oldalütközésnél, köszönhetően a rendkívül masszív védelmi rendszernek. A gyermekek is biztonságban érezhetik magukat az új generációs Santa Fe modellben hiszen itt is nagyon jó, 89 százalékos eredményt ért el a modell. Az elektronikus stabilizáló rendszer is kiválóan teljesíti feladatát, így a biztonsági rendszerek kategóriájában 86 százalékot kapott az autó.   


A Hyundai biztonság iránti elkötelezettségének legjobb példája, hogy az új generációs Santa Fe modellt felszerelték a márka első aktív motorháztetejével. Egy esetleges gyalogosgázolás esetén a motorháztető megemelkedik, hogy ezzel is felfogja az ütközés erejét  és csökkentse a súlyos sérülések kockázatát. Ennek köszönhetően a gyalogosbiztonság kategóriájában 71 százalékos eredmény született.   


„Az új generációs Santa Fe öt csillagos eredménye ismét remek példája a Hyundai biztonságos autók fejlesztése iránti elkötelezettségének. Az autó kategóriavezető biztonságát kiegészíti a Santa Fe továbbfejlesztett gazdaságossága, alacsony károsanyag-kibocsátása és alacsony üzemeltetési költségei, amely vonzóvá teszi az új Santa Fe modellt a vásárlók számára.” - mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója.


Az új generációs Santa Fe modell a legújabb Hyundai modell, amely maximális pontszámmal teljesítette az EuroNCAP szigorú vizsgálati programját. A Hyundai Európában megjelent modelljei a 2007-ben megjelent i30 sorozat óta kivétel nélkül a legbiztonságosabbak között szerepelnek, így öt csillagot kapott korábban az i20, az x35, az ix20, i40, a Veloster, valamint nemrég az új generációs i30 is csatlakozott ehhez a sorhoz.  


Az Európában piacra kerülő valamennyi új generációs Santa Fe természetesen megkapja a Hyundai egyedülálló Tripla 5 garanciacsomagját is, amely 5 év kilométer-korlátozás nélküli garanciát, öt éves segélyszolgálatot, valamint ezen 5 éves időszak alatt egy évente ingyenes átvizsgálást is tartalmaz.


Forrás: 3d-car-shows.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei