Saját autófinanszírozási vállalatot alapított Kínában a Hyundai



A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy a kínai BAIC autóipari csoporttal közösen egy autófinanszírozó vállalatot alapított Kínában.

Az újonnan alapított vállalat feladata lesz felhívni a kínai autóvásárlók figyelmét a részletre vásárlás előnyeire, hiszen ma még a legtöbb vásárló Kínában készpénzért veszi új autóját.

A szóvivő szerint a lépés a Hyundai Motor és a Kia Motors számára is előnyös, hiszen a jövőben nem kell akkora árengedményeket adniuk azért, hogy versengjenek a General Motors helyi vállalatával, amely jóval régebben jelen van Kína autófinanszírozási piacán.


A 2002-ben a BAIC partnereként Kína autópiacára lépő Hyundai Motor idén eddig a harmadik legnagyobb autógyártó volt a General Motors és a Volkswagen mögött.

„A kínai autóvásárlások csupán 10 százalékánál kap szerepet a finanszírozás, amely arány az elemzők szerint 2017-ig a háromszorosára nőhet.” – mondja Ted Chung a Hyundai Capital ügyvezetője.


Habár Kína a világ leggyorsabban növekvő autópiaca, a korlátozott termelési kapacitás az elmúlt években jelentősen lassította a Hyundai növekedését az elmúlt években. Ám nemrég a Hyundai megkezdte a termelését a vállalat harmadik üzemében, míg a Kia Motors 2014-ben tervezi harmadik összeszerelő üzemének megnyitását.

Az újonnan alakult Beijing Hyundai Auto Finance vállalatban 60 százalékos arányban tulajdonos a Hyundai Motor Group, míg a kínai állami tulajdonban lévő BAIC csoport 40 százalékban tulajdonos.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei