A Hyundai HB20 lett Brazília Év Autója!



Sao Pauloban, a Brazil Kulturális Múzeumban megtartott ünnepség keretein belül bejelentették, hogy a Hyundai Motor első Brazíliának készült modellje, a Hyundai HB20 – első koreai autóként – lett a 2013-as Év Autója Brazíliában.

A tizenegy médiából érkezett 16 tagot számláló, független szakújságíróból álló zsűri tagjai között megtalálható az Autoesporte képviselője is, amely lap Brazília vezető autós szaklapja. A zsűri tagjai a brazil piacon 2011. novembere és 2012. októbere között bemutatott minden új modellt értékelve hozták meg ítéletüket, amely alapján a Hyundai vadonatúj HB20 modellje győzedelmeskedett.


„Első igazán brazil modellünkkel elérni ezt az elismerést igazán hatalmas megtiszteltetés, amelyre nincs is megfelelő kifejezés.” – mondta Chang-Hyun Han, a Hyundai teljes tulajdonú brazil leányvállalata, a Hyundai Motor Brasil elnök-vezérigazgatója. „A győzelem a fejlesztőink érdeme, akik a HB20 modellben összegyűjtötték mindazt a tudást, tapasztalatot, amelyet a brazil piac megismerésével gyűjtöttek. Brazil kollégáinkkal együtt azon vagyunk, hogy a legjobb minőséget nyújthassuk ügyfeleinknek ezen a piacon.” – tette hozzá.  

A zsűri különböző tényezők alapján értékelte a modelleket, így technológia fejlesztés, dizájn, gazdaságosság, teljesítmény és komfort kategóriákban mérkőztek meg a járművek. Az értékelés után minden zsűritag megnevezte az öt kedvenc modelljét, amelyek összesítésével a legtöbb szavazatot kapott öt modell került a végső listára. Idén a Hyundai HB20 a Chevrolet Sonic, Citroen C3, Peugeot 308 és a Toyota Etios ellen mérkőzött meg.


A Hyundai HB20 csupán idén októberben jelent meg a brazil piacon, ám értékesítési darabszáma máris komoly eredményeket ért el, így a megrendelések állománya jóval meghaladja az ez évre tervezett kapacitást is. A modell népszerűségét a 2012-es Sao Paulo-i Autószalonon bemutatott szabadidő-autó változat, a HB20X is növelni fogja, míg a várhatóan szintén keresettnek ígérkező lépcsőshátú változat bemutatása 2013 első negyedévében várható.

A HB típuscsalád sikere várhatóan tovább emeli a Hyundai márka erejét a világ öt legnagyobb autópiacának egyikének tekintett Brazíliában.

Forrás: cisionwire.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei