Kitüntetést kapott a Hyundai üzemanyagcellás technikája



A Kölnben megrendezett tekintélyes Öko Globe környezetvédelmi díjkiosztón nemrég a Hyundai ix35 FCEV környezetbarát és éghajlat-semleges üzemének köszönhetően második helyen végzett a „Meghajtás és hajtáslánc” kategóriában.

A kompakt szabadidő-autó üzemanyagcellás meghajtó-rendszere a 700 bar nyomáson tartott gáz halmazállapotú hidrogént és egy 5,6 kilogrammos oxigéntartály tartalmát elegyíti működése során. Eközben elektromosság jön létre, amely egy elektromotort hajt meg, amely emellett a fékezési energia visszatáplálása során is tölti celláit. Mindezek a 24 Kilowattos kapacitású lítium-polimer akkukban gyűlnek össze és táplálják energiával az autó fedélzeti rendszereit. A működés egyetlen mellékterméke a vízpára.

Az ix35 FCEV mindennapi alkalmasságát többek között a Norvégiából Monacoig vezető rekorddal is bizonyította: két ix35 FCEV összesen négy nyilvános hidrogéntöltő állomás közbeiktatásával teljesítette az Oslo és Monaco közötti 2160 kilométeres távot.


Az ix35 FCEV sorozatgyártása ix35 Fuel Cell néven, átalakított külsővel, finomított technológiai tartalommal már 2012. végén kezdetét veszi, amelynek során 2013-tól a 136 lóerős modell közintézmények és magánflották rendelkezésére áll.

Forrás: familien-blickpunkt.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei