Rekordeladásokra számíthat a Hyundai az év végén



A Hyundai csoport az előrejelzések szerint a megnövelt gyártási mennyiség és az emelkedő keresletnek köszönhetően rekordszintű értékesítési eredményre számíthat az év hátralévő három hónapjában.

„A Hyundai és Kia üzemekben az év végéig növekszik a kibocsátás, főképp az emelkedő túlórák számának, valamint a külföldi gyáregységek stabil növekedésének köszönhetően.” – mondja Hyung-sil Lee, a Shinyoung Securities elemzője. „A gyáraik továbbra is teljes kapacitással termelnek, hiszen a Hyundai és a Kia igen alacsony külföldi készletállománnyal rendelkezik, miközben versenyképességük tovább erősödött.”

A Hyundai Motor Group két zászlóshajójának tekinthető Hyundai és Kia autómárkák a szakszervezeti dolgozóik sztrájkjai miatt komoly termeléskiesést szenvedtek el augusztus és szeptember hónapokban. Az elemzők szerint a két autógyártó július és szeptember közötti bevételei minden bizonnyal csökkentek a helyi gyáregységek termelési veszteségei következtében.


A Hyundai globális eladásai 4,6 százalékkal, míg a Kia eladásai 0,5 százalékkal csökkentek augusztus folyamán. Szeptemberre kissé fellendült a piac, miután az autógyártók megegyeztek a szakszervezettel a dolgozók béreinek emeléséről és egyéb más kérdésekben. Így az elmúlt hónapban a Hyundai eladásai 3,4, míg a Kia eladásai 0,6 százalékot emelkedtek a tavalyi eredményhez viszonyítva.

Az elemzők arra is kitértek, hogy a Hyundai megnyitotta újabb üzemeit Kínában és Brazíliában, valamint bevezette a harmadik műszakot az amerikai gyáregységében, amely szintén jótékonyan hat a termelési mennyiség növekedésére. „A külföldi gyártóüzemek számának bővítése mindenképpen pótolni fogja a kiesést, amelynek következtében akár erőteljes növekedés várható jövőre.” – mondja Sun-jae Song, a Hana Daetoo Securities elemzője.


A Korea Investment & Securities szerint a Toyota Motor újabb világméretű visszahívási kampánya szintén kedvezően hathat az elkövetkező hónapok Hyundai és a Kia értékesítési eredményeire.

„A Toyota döntése értelmében 7,4 millió járművet hív vissza a világ minden tájáról egy elektromos ablakemelő hibája miatt. A Hyundai és a Kia ezzel tovább növekedhet.”- mondja Sung-moon Seo elemző.

Persze kérdés, hogy a Hyundai csoport amerikai autóinak fogyasztási adatai körüli botránya mennyire fogja visszavetni a továbbiakban a konszern növekedési ütemét, ám ha így is történik, az elsősorban Amerikában érezteti majd hatását. 

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei