i30 Turbo – két év múlva



A Párizsi Szalonon hiába várták a rajongók a kompakt sportváltozatát, be kellett érniük az i30 háromajtós kivitelével, illetve az i20 WRC-vel.

Habár az utóbbi időben újra és újra felbukkantak olyan hírek, amely szerint a Hyundai már az i30 háromajtós változatával egy időben bemutathatja a kompakt sportváltozatát, a legújabb információk szerint ennek bemutatását csupán 2014-re tervezik.


Az angol Autocar magazin belső informátorai szerint egy, a sportkocsi előfutárának szánt koncepciót a jövő évi Genfi Autószalonon mutathatnak be, ám ezt hivatalos forrásból nem erősítették meg. Az új modellváltozat forgalmazása 2014-ben indulhat meg.

A Hyundai i30 sportváltozatának késedelmes bemutatása azért érdekes, mert a hasonlóan agilis Veloster Turbo gyakorlatilag már rendelkezésre áll, így annak hajtásláncát rövid idő alatt be lehetne illeszteni akár az i30 motorterébe is. 


Egyes vélekedések szerint a bemutató elhalasztásának igazi oka, hogy az i30 „GTi” változata nem ezt a motort kapja majd, hanem egy még erősebb, akár kétliteres egységet, amellyel nemcsak a Golf GTi, de az Opel Astra OPC, illetve a Renault Megane RS is megszorongatható lenne. Nem is beszélve arról, hogy ez összhangban volna a koreaiak „Európa legjobb autómárkáival versengeni” célkitűzésének.

A koreai csoport stratégiai irányzata azonban egyértelmű: bemutatták a Velostert, annak Turbo változatát, és itt van az i20 WRC. Ezek után logikus lépés az i30 GTi változata.

Forrás: autoforum.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei