Baj van a Santa Fe kormányművével



Az Egyesült Államok közlekedés-biztonsági hivatal vizsgálja a Hyundai Santa Fe modelljeit, mivel egy csavar elvesztése miatt kormányozhatatlanná válhatnak az autók.

Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal tájékoztatása szerint A Hyundai Santa Fe egyes modelljeibe beépített csavar elhagyása komoly következményekkel járhat, amely súlyosabb esetben akár a jármű feletti uralom elvesztését is okozhatja.

A vizsgálat mintegy 70 ezer Santa Fe modellre terjed ki, amelyek a 2011-es modellévben gördültek le a futószalagról. Az ez alapján készült jelentés határozza majd meg, hogy a Hyundai elrendel-e visszahívást az adott gépjárművek körében.

Egyelőre azonban ilyen intézkedésre nincs szükség, hiszen ezzel kapcsolatban sem balesetről, sem sérülésről nem érkezett bejelentés a Hivatalhoz. Egyetlen vezető fordult hozzájuk azzal a panasszal, hogy menet közben teljesen irányíthatatlanná vált a jármű, illetve a Hyundaihoz is érkezett panasz a csavar elvesztése miatt kialakult hasonló problémával.  

A Hyundai Santa Fe modelljét a helyi piacra az Egyesült Államokbeli üzemben szerelik össze, a Kia Motors Sorento típusával egy gyártósoron.  

Forrás: wsfa.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei