Hivatalosan is felavatták a Hyundai brazil üzemét



A Hyundai Motor Company vállalatának képviselői, valamint a helyi kormányzat elöljárói közreműködésével hivatalosan is megnyitották a koreai vállalat első latin-amerikai gyáregységét.

A megnyitó ünnepségen részt vett Mong-koo Chung, a Hyundai csoport elnöke, Kyun-han Chang, a Hyundai globális elnöke, Geraldo Alckmin kormányzó és Michel Temer, Sao Paulo kormányzó-helyettes, Fernando Pimentel fejlesztési, ipari és külkereskedelmi miniszter, valamint Luiz Carlos Quadrelli, a gazdasági, tudományos és technológiai fejlődésért felelős államtitkár. A megnyitó ünnepségen közel 500 vendég vett részt. 


Az összesen 600 millió dolláros beruházással, 1,4 millió négyzetméteren elterülő gyárban összesen 1800 fő dolgozik, ám emellett a régióba települt koreai és helyi beszállítók dolgozói létszáma eléri a 20 ezer főt.


A Hyundai Motor Brasil már idén szeptembere óta termeli a Hyundai helyi piacra szánt HB20 kisautóját, amelyből eddig összesen 26 ezer darabot gyártottak. Az ötajtós kisautóra azonban hatalmas az érdeklődés, hiszen a hivatalos megnyitó időpontjáig több, mint 50 ezer megrendelés érkezett a gyárhoz, így a vállalat máris a gyár további bővítésén gondolkodik.


A Sao Paulohoz tartozó Piracicaba városában felépült gyárban jelenleg két műszakban folyik az összeszerelés, a következő évre tervezett gyártási mennyiség elérheti a 150 ezer darabot is. Eugenio Cesare, a gyár termelési igazgatója szerint egy további harmadik műszak beállításával évi 75 ezer autóval többet lennének képesek előállítani az üzemben. Hozzátette azonban, hogy a harmadik műszakon túl egyelőre további fejlesztést nem tervez a cég a közeljövőben.


A helyi gyártás miatt a Hyundai Motor Brasil komoly adókedvezményekre számít az új brazil autóipari adótörvények értelmében, ám ennek további feltétele a helyi kutatás-fejlesztés is. Cesare elmondta, hogy a helyben összeszerelt HB20 modellek alkotóelemeinek 75 százaléka helyi részegységekből áll, ám a motorok és sebességváltók továbbra is Dél-Koreából érkeznek a brazil üzemhez, így a jövőben törekedni fognak arra, hogy az itt készülő HB20 ténylegesen 100 százalékig brazil autóvá váljék.

Forrás: foxbusiness.comclicktocantins.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei