A Hyundai kiszáll az amerikai versenysportból



A Hyundai bejelentette, hogy a Rhys Millen Racing után a Formula Drift és a Global RallyCross versenysorozatban nyújtott támogatását is visszavonja.

Ezzel a koreai gyártó gyakorlatilag összes motorsport-támogatását megszünteti Észak-Amerikában. A döntés hátterében egyes források szerint az áll, hogy a Hyundai más típusú marketingtevékenységet kíván folytatni a jövőben.   

A Hyundai sosem próbált meg betörni Észak-Amerika fő versenysportjaiba, mint a NASCAR, vagy az IndyCar, helyette olyan extrém részterületekre összpontosított, amelyek kevésbé költségesek, mint a rali, hegyi versenyek, vagy a driftversenyek.


„A Hyundai Motor America azután döntött a motorsport-támogatás megvonásáról, miután a 2012-es Global RallyCross és a Formula Drift szezon eredményeit értékeltük. Jelenleg felülvizsgáljuk a Pikes Peak hegyi versenyen való részvételünket, hiszen idén a Genesis Coupe modellünk világrekordot döntött.” – kommentálta a hírt Jim Trainor, a Hyundai Motor America szóvivője.

A Hyundai ezek után minden bizonnyal máshol kívánja erősíteni motorsport tevékenységét, hiszen Párizsban nemrég bemutatták az i20 versenyautó koncepciót, amellyel a márka visszatérhet a WRC világába.

Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei