Akár 850 ezer új Hyundai idén Kínában



A Hyundai Motor a Kínában népszerűeken túl új modelleket is bemutatott az ország egyik legrangosabb Guangzhou Autókiállításon azért, hogy még tovább növelje jelenlétét a kínai autópiacon.

A Hyundai ezen az autókiállításon is bemutatta a vadonatúj Santa Fe modelljét, amelyet jelenleg egy 189 lóerős 2,4 literes, vagy egy 2,0 literes közvetlen befecskendezéses T-GDi motor mozgathat. Az autógyár tájékoztatása szerint az új terepjáró 2013. elején mutatkozhat be Kínában.


A hírek szerint azonban nemcsak a fenti két erőforrással lesz elérhető az autó Kínában, hanem megkaphatja akár a konszern 3,0 GDi erőforrását is.

A dél-koreai autógyártó kiállította a Tucson ix hidrogén-meghajtású változatát is, valamint a takarékos modelljeinek sorát, köztük a Sonata Hybridet és a Blue-On modelleket.


A Hyundai Motor idén több, int 850 ezer új autó értékesítésére számít Kínában, köszönhetően a folyamatos keresletnek. Hyo-heum Baek, a Hyundai Motor kínai vezetője elmondta, legalább 60 ezer darabbal minden bizonnyal túlszárnyalják az eredetileg 2012-re tervezett eladási darabszámukat Kínában, így az eredetileg tervezett 790 ezer darab helyett akár 850 ezer új Hyundai kerülhet idén Kína útjaira.  

Forrás: steelguru.comenglish.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei