Dél-Afrikában is komoly ellenfél a Hyundai



A legújabb felmérés szerint a dél-koreai Hyundai Dél-Afrikában is komoly ellenféllé vált  a Toyota és a Volkswagen által uralt piacon, az erősödésfőként a kompakt, limuzin és kisteherautó-piacon mutatkozik meg.

A 2012-es Dél-Afrikai Autobrand felmérés szerint a Hyundai már több kategóriában meg is előzte a Toyota és a Volkswagen márkákat, így a legszeretettebb, imádott márkájává vált tulajdonosai szemében. A Hyundai tulajdonosok 62 százaléka kedveli saját járművét, míg a Toyota és Volkswagen tulajdonosok között ez az arány 56 százalék, amely mellett a márkával való teljes elégedettség tekintetében is megelőzte konkurenseit a koreai márka.   

A Hyundai tulajdonosok legnagyobb százalékban (37 %) értékelték fenntartási költségeiket kiválóra, amely a felmérésben szerelő 18 autómárka legmagasabb értéke.


„A Hyundai bármit csinál, komoly követői létszámra lel. Ahogyan korábban már többen megjósolták, a koreaiak immár felzárkóztak és komoly harcot vívnak a piaci részesedésért.” – mondta Allan Todd szakértő.

Az idén második alkalommal elvégzett felmérés során megállapítást nyert, hogy az Audi, BMW és Mercedes-Benz tulajdonosok még mindig kiválóra értékelik autóik minőségét. Ezen belül az Audinak sikerült esőként végeznie, ezt követi a BMW, Mercedes-Benz, a Honda és  Hyundai.

A felmérés másik tanulsága, hogy az autósok egyre inkább elérhető árú alkatrészeket és megfelelő szolgáltatást keresnek annak érdekében, hogy fenntartási költségeik minél alacsonyabbak maradjanak. Sokan elégedetlenek viszont a vásárlás utáni élményeikkel, a vásárolt autó tulajdonságaival, a szervizzel.

A felmérésben 6500 autótulajdonost kérdeztek ki, amely az egyik legátfogóbb vizsgálat a Dél-Afrikai autópiacon.

Forrás: mediaupdate.co.za

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei