Afrikában is népszerű lehet a cseh Hyundai



A Hyundai cseh gyártóüzeme nemsokára megkezdi azon i30 modellje háromajtós változatának sorozatgyártását, amelynek ötajtós és kombi kivitele a gyár legsikeresebb terméke a hazai piacon.

Az i30 modellek mellett innen szállítják ki Európa országaiba a Hyundai ix35, illetve ix20 modelljeit is, amelyekkel a gyár éves termelése idén átlépheti a 300 ezer darabot. Ám mivel az európai piacon a válság mélyülése az autópiac szűkülését eredményezi, a Hyundai új piacokat is keres.


„Mivel folyamatosan csökken az új autók iránti kereslet az Európai Unióban, ezért a Hyundai cseh gyárának képviselői tárgyalásokat folytatnak afrikai országokkal is.” Mondta Petr Vanek, a Hyundai Motor Manufacturing Czech szóvivője.

Nemrég a cseh gyárba látogatott Frank Ahrens, a Hyundai szöuli székhelyének szóvivője. „Nagyon fontos számunkra, hogy Európába az európai gyárból szállíthassuk az autókat.” – mondta Ahrens, megjegyezve, hogy az itt készülő autók az európai vásárlók igényeihez vannak igazítva csakúgy, mint az orosz gyárban készülő autók, amelyek pl. az ottani fagyos időjárásra lettek felkészítve.  


„Indiában fontos modell a kis Eon, amelyet akár turbánban is vezethetnek.” – magyarázza Ahrens hozzátéve, hogy egy kis polcot is kialakítottak az autóban a szent szobrok számára.

A Hyundai előrejelzései szerint idén mintegy 4,3 millió járművet értékesíthet a cég világszerte, amelynek nagy részét Kínában gyártja és adja el a Hyundai.

Forrás: denik.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei