A Hyundai bővíti a fiatal európai tehetségek támogatását



A Hyundai fiatal európai tehetségek és vállalkozókat segítő „Skills for the Future” programja a vállalat 3 millió eurós befektetésének köszönhetően immár négyezer diáknak ad lehetőséget a fejlődésre.  

A sikeres első év után a Hyundai Motor két további készségfejlesztő program indításával bővíti az európai fiatalok támogatására indított fejlesztési programját. A Skills for the Future” (A jövő tehetségei) és a Brilliant Young Entrepreneurs (briliáns fiatal vállalkozók) program a 2013/2014-es tanévben még több országban bemutatkozva teremt elkötelezettséget még több iskolás és egyetemi hallgató számára.


A Hyundai 3 millió eurót fektet be a programba, amelyet kifejezetten a fiatalok támogatására és bátorítására, valamint a térség gazdasági fellendülése érdekében hoztak létre Európában, ahol a fiatal munkanélküliek száma rekordszintre emelkedett.

Az iskolai képzés és a munkaerőpiac közötti hidat képviselő Skills fot the Future program a bevezetésének évében Európa négy országának 16 szakiskolájában több mint ezer diákhoz jutott el. Emellett a Hyundai hat darab autót is adományozott ezen iskolák számára oktatási és gyakorlati célokra. A mostani tanévben már több mint 3 ezer diák vehet részt a programban, amely négy további országban, Csehországban, Franciaországban, Lengyelországban és Szlovákiában lesz elérhető.  

A Hyundai másik programjában, a Brilliant Young Entrepreneurs programban 12 ország 100 egyetemének 610 hallgatója vehetett részt eddig. A résztvevők száma a továbbiakban ezerre emelkedik, amelyben már 17 ország, köztük Ausztria, Franciaország, Olaszország, Málta és Portugália 130 egyeteme részesülhet a program előnyeiből. A diákok a program keretein belül az ifjú vállalkozók megvalósíthatják álmaik vállalkozásait, amelyek közül a leginnovatívabb és leghatékonyabb terveket pénzügyileg is támogatják.


„A fiatal munkanélküliség rekordszintre emelkedett Európában, így a fiatalok karrierjük elején hatalmas kihívás elé néznek – akár alkalmazottként akarnak elhelyezkedni, akár saját vállalkozásba kezdenének.” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnök-vezérigazgatója. „Programjainkon keresztül szeretnénk ösztönözni a jövő nemzedékének újítóit és üzleti csillagait. A program kibővítésével azok jobban illeszkednek a modern gazdasági élet követelményeihez és még több lehetőséget biztosíthatnak a fiatalok ezreinek, felkészítve őket a szebb jövőre.”

A Hyundai a Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE) civil szervezettel karöltve hozta létre és működteti két programját. A program részek tanórák, gyakorlatok látogatása, online mentorálás, nemzeti és pán-európai versenyeken való részvétel. A Hyundai saját csapattagjai önkéntes munkájával segíti a munkát, akik közül 84-en vettek részt az első évben, de számuk a második évben tovább emelkedik majd.  

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei