Február elején mutatkoznak be a Hyundai új modelljei Indiában


A koreai Hyundai bejelentette, hogy az i10-re épülő lépcsőshátú kisautó 2014. február 4-én, míg a Santa Fe február 6-án mutatkozik be Új-Delhiben.

A Hyundai intenzíven teszteli India útjain, a koreai márka Chennaiban található gyártóbázisának közelében a tavaly ősszel bemutatott Grand i10 modellre épülő limuzin változatot. Az autó minden bizonnyal ugyanazokkal a motorokkal lesz kapható Indiában, mint a már bevezetett ötajtós kivitel. Így kétféle erőforrás, egy benzines és egy dízel alkotja majd a kínálatot, amelyek 83 (benzines) és 71 (dízel) lóerős kivitelben kerülnek majd forgalomba.


Ehhez kapcsolódóan az autóhoz ötfokozatú manuális és a benzines változatokhoz négyfokozatú automata váltómű kapcsolódhat majd, ugyanúgy, ahogyan a Grand i10 modellekhez. A kémfotók alapján az is megállapítható, hogy a limuzin belső kialakításában sem számíthatunk változásra, az egyetlen új elem a megnövelt csomagteret rejtő hátsó kialakítás lesz.


Négy méternél kevesebb hosszával a Grand i10 limuzin sikeresen veheti fel a harcot a Maruti Suzuki Swift DZire és a Honda Amaze modelljeivel. Egyes pletykák szerint az új Hyundai kisautó az Accent nevet is viselheti majd, így utalva a nemrég leállított, több mint 10 évig Indiában gyártott Accent LC modellre.


Az új Hyundai Santa Fe modellről két nappal később, február 6-án rántják le a leplet, amely nagyobb, szélesebb és Storm Edge dizájnelemeinek köszönhetően sokkal modernebb elődjénél. Az autót ugyanaz a 2,2 literes, 197 lóerős dízelmotor mozgajta majd, amellyel a kifutó generáció is kapható volt.

Forrás: team-bhp.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei