Dél-Koreában bemutatták a Hyundai Grandeur hibridváltozatát


A Hyundai az elmúlt év végén bemutatta a dél-koreai nagyközönségnek a Grandeur hibrid változatát, amellyel tovább bővül a márka környezetbarát modelljeinek kínálata  

A Hyundai hivatalosan is bemutatta a Grandeur limuzin hibridváltozatát Dél-Koreában. Az elektromos-hibrid hajtáslánccal rendelkező Grandeur változat az autómárka harmadik hibridje, hiszen korábban a kisebb Elantrából, illetve a Sonata modellből készítettek hibrid modellt.


A luxusközeli szintű Grandeur Hybrid bevezetésével a Hyundai egyre erőteljesebben törekszik a környezetbarát luxusautók piaci élvonalába kerülni. A vadonatúj Hyundai Grandeur Hybrid modellbe természetesen az autógyártó saját fejlesztésű elektromos hibrid rendszere kapott helyet, amelyet korábban már a Sonata Hybridben is bemutattak.  


A korszerű technikával, remek teljesítménnyel és kiváló üzemanyag-fogyasztással rendelkező 2,4 literes négyhengeres benzinmotor a 35 kilowattos elektromos hajtásrendszerrel kiegészülve összesen 204 lóerős teljesítményre képes. A Hyundai adatai szerint az új Grandeur átlagfogyasztása ezzel a motorral csupán 6,25 liter/100 km, miközben hagyományos erőforrással rendelkező társai 8,9 literes átlagot teljesítenek.


Más hibridekkel ellentétben az új Hyundai Grandeur Hybrid felszereltségét mesterséges motorhang rendszer is kiegészíti, amely automatikusan aktiválódik, amint az elektromotor bekapcsol. Ez általában alacsonyabb sebességnél történik meg, így figyelmeztetve ezzel az autó körül mozgó embereket.


A Hyundai Grandeur Hybrid a Sonata Hybridhez hasonlóan számos különleges garanciális szolgáltatással kerül forgalomba, amelynek része a 10 év, vagy 200 ezer kilométeres garancia és a 30 napos visszavásárlási garancia is. A Hyundai új hibridje, a Grandeur kínálat csúcsa 34,6 millió wonos (kb. 7,3 mFt) áron kerül értékesítésre Dél-Koreában.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei