A nehézségek ellenére eredményes üzleti évet zárt a Hyundai


A Hyundai Motor Company nyilvánosságra hozta 2013 évi üzleti eredményét. A vállalat a hazai piac nehézségei ellenére a termelési volumen emelkedésével együtt növelni tudta árbevételét.

A Hyundai Motor Company árbevétele elsősorban a külföldi értékesítés következtében emelkedett, míg a profit csökkenése a koreai termelési veszteségek, a helyi piac csökkenő kereslete és az árfolyam ingadozások együttes negatív hatásának következménye.  

A 2013-as üzleti évben az értékesítés árbevétele 3,4 százalékkal 81,3 milliárd dollárra emelkedett (autóipar: 66,6 mrd USD, pénzügy és más: 14,7 mrd USD), főképp a külföldi kereslet növekedésének köszönhetően. Az üzleti eredmény ennek ellenére 1,5 százalékkal 7,7 milliárd dollárra, míg a nettó profit (a kisebbségi részesedéseket is beleértve) 0,7 százalékkal 8,4 milliárd dollárra esett vissza.

A Hyundai összesen 4 732 366 autót adott el tavaly világszerte (Korea: 640 698 db / külföld: 4 091 668 db), amely 7,3 százalékkal haladja meg az előző évi eredményt. Miközben Dél-Koreában 4 százalékkal estek vissza az eladások, addig a külföldi eladások 9,3 százalékkal növekedtek. A koreai üzemekben 1 179 447 autót exportáltak, míg a Hyundai külföldi gyáraiban összesen 2 912 221 autó készült.


A Hyundai a fejlett és fejletlen piacokon egyaránt a továbbiakban is visszafogott keresletre számít. Éppen ezért a vállalat különösen nagy hangsúlyt helyez a már meglévő alapok megszilárdítására, a jövőbeni versenyképesség fokozására, amelynek körében javítja autóinak gazdaságosságát és úgynevezett „okos” autók fejlesztésébe fog, amelyek tiszta energiaforrások mellett fejlett technológiával is rendelkeznek.   

A Hyundai célja 4,9 millió járművet értékesíteni idén világszerte (Korea: 682 000 / külföld: 4 218 000), amely 3,6 százalékkal több, mint a 2013-as tényleges értékesítés. A cél elérése és az eladások növelése érdekében a vállalat maximalizálja a külföldi gyáregységeinek hatékonyságát, miközben olyan új modelleket mutatnak be, mint a vadonatúj Genesis és a következő generációs Sonata.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei