Meztelenül fotózták a Hyundai új kisterepjáróját


Új kémfotó látott napvilágot a Hyundai készülő kisterepjárójáról, amely megmutatja a modell karosszériájának néhány eddig rejtett részletét.

Hamarosan bemutatkozhat a Hyundai eddigi legkisebb terepjárója, amely egyes feltételezések szerint az ix25 nevet viselheti majd. A legújabb kémfelvételen az új modell nyers karosszériája látható a koreai gyártó egyik kínai gyárában, amely azt a feltételezést erősíti meg, hogy az autó próbagyártása már megkezdődött, vagy rövidesen megkezdődik.


A fotón látható karosszéria vonalvezetése sokkal visszafogottabb, mint azt eddig megszokhattuk a Hyundaitól, az ablakok alsó vonalvezetése diszkrét, egyedül az oldalvonalon található egyetlen dinamikus él, amely lendületesen húzódik hátrafelé. A C oszlop is hagyományos kialakítást kapott, hátul pedig a Hyundaitól megszokott nagyméretű hátsó lámpatestet és hátsó légterelőt is kap az új modell.   

Habár az első kiképzés nem látszik, az azonban jól kivehető, hogy az első lámpatest a Hyundaitól megszokott módon jócskán hátranyúlik, de az is kivehető, hogy a karosszéria oldalára védőelemek kerülnek, így kerékjáratait is műanyag védőívek borítják majd. 


A Hyundai új modellje várhatóan az április Pekingi Autószalonon mutatkozhat be a nagyközönségnek, kínai gyártása és értékesítése pedig még az év első felében kezdetét veheti. Később az autó várhatóan megjelenik Európában is, ahová a Hyundai szentpétervári gyárából juthat el. A Hyundai az új modellt a Ford EcoSport, az Opel Mokka és a Renault Captur ellenfelének szánja.

Ennek ellentmond azonban, hogy az új kisterepjáró állítólag a Kia Soul padlólemezére épül, amelynek második generációjához eddig nem kínáltak összkerékhajtást. Várhatóan a motorkínálat is megegyezik majd a Soulban használtakkal, így 1,4 és 1,6 literes benzines és 1,6-os dízelmotorok megjelenésére számíthatunk.

Forrás: carnewschina.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei