Visszatér Ausztráliába a Hyundai Sonata


A Hyundai Australia megerősítette, hogy 2014 harmadik negyedévétől ismét kapható lesz Sonata modell a kontinensen.  

Korábban a márkaképviselet megszüntette a jelenlegi Hyundai Sonata forgalmazását Ausztráliában, ám most úgy tűnik, az idén bemutatkozó új generációt ismét bevezetik a helyi piacra. Az i45 néven forgalmazott Sonata modell immár egy éve nem kapható Ausztráliában, azonban az addig párhuzamosan, azóta helyette kínált, európai vonalvezetésű i40 nem volt képes akkora sikerre, mint az i45.  


A vadonatúj középkategóriás Hyundai Sonata néven érkezik majd vissza Ausztráliába, amely kissé nagyobb, ám a csak benzines motorokkal érkező újdonság minden bizonnyal olcsóbb lesz az i40 modellnél. Ezzel a lépéssel a Hyundai palettáján ismét két középkategóriás limuzin fog szerepelni.


Ahogyan a korábbi Hyundai modellek, az „i” jelzésű modellek elsősorban az európai piac ízlése, míg a nevet viselő (Santa Fe, Veloster, Accent és Elantra) modellek inkább az észak-amerikai ízlésvilága szerint készültek. Ausztrália azonban különleges piac, hiszen itt a modellek egyedi összetétele kapható.


A Hyundai Sonata először 1985-ban jelent meg Új-Zélandon, ahol még Mitsubishi eredetű motorokkal került forgalomba az autó, majd 1989-től volt kapható Ausztráliában. Sonataként utolsó éve 2010 volt, majd jött a jelenleg már nem kapható i45 modell, amelynek utolsó forgalmazási évében 3 640 darab került értékesítésre, 1 373 darabbal több, mint az i40 limuzin és kombi változatából ugyanabban az évben. Ez 941 darabbal több, mint az i40 2013-as eredménye, amikor viszont már nem is volt márkán belüli konkurenciája.

Az új generációs Sonata gyártása márciusban veszi kezdetét, áprilisi koreai premierjét megelőzően. Az ausztrál piacon a harmadik negyedévben kerül forgalmazásra.

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei