Hordható technológiák az új Hyundai modellekben


Az új, továbbfejlesztett Blue Link rendszer lehetővé teszi, hogy a Hyundai tulajdonosok a jövőben akár a Google szemüveg használatával kapcsolatba lépjenek autójukkal és annak rendszereit távirányítással működtessék.

Az emberek és autók kapcsolatrendszere a jövőben megváltozik. Nemsokára nemcsak a képregényekben, szuperhős és kémfilmekben találkozhatunk távirányítással működő autókkal. Az új Genesisszel kezdődően a Hyundai új generációs modelljei lehetővé teszik tulajdonosaik számára, hogy hordozható és hordható eszközeikkel kapcsolatba lépjenek autóikkal. A Hyundai felhőalapú Blue Link platformjával a távirányítású indítás, vagy éppen a fontos információk Google szemüvegen keresztüli lekérdezése sem lehetetlen többé.

A hordható eszközök időt takarítanak meg az autótulajdonosok számára, ezenkívül a távirányítás révén új szintre emelik a kényelmet, akár anélkül, hogy elő kelljen venni hozzá okostelefonunkat. A Hyundai az új 2015-ös Hyundai Genesis bevezetésével egy időben tervezi bemutatni új Blue Link Glassware alkalmazását.  


„A hordható technológia trenddé vált, így mára a fitnesz és egészségügyi vizsgálatoknál szélesebb körben terjedt el.” – mondta Barry Ratzlaff, a Hyundai Motor America ügyfélkapcsolati és vállalatfejlesztési részlegének vezetője. „Az összekapcsolt technológia vezetőiként folyamatosan újabb módszereket dolgozunk ki arra, hogy a technológia által növeljük ügyfeleink tulajdonosi élményét. A hordható eszközök remek alkalmat adnak arra, hogy kiterjesszük az autózás élményét az autón túlra azáltal, hogy ezen kis kijelzők segítségével gyorsan, távolról vezérelhetjük az autó rendszereit és aktuális információkat hívhatunk le.”

A hordható eszközök a Hyundai már működő mobilalkalmazásaihoz kapcsolódnak, amelyek segítségével a tulajdonosok kényelmesen hozzáférhetnek a Blue Link és a Car Care szolgáltatásokhoz. A modern technológiákkal és kapcsolatra kész felszereltségekkel ellátott vadonatúj Hyundai Genesis tökéletesen alkalmas arra, hogy bemutassa a Hyundai élvonalbeli mobilitási és kapcsolati rendszereit, amelyek közül jó néhány nem kapható a konkurensek modelljeiben.   

„A Genesis egyedi luxust kínál, amelyben a tulajdonos az intelligens technológiai alkalmazások, felszereltségek és szolgáltatások új szintjével találkozhat.” – mondta Mark Dipko, a Hyundai Motor America Vállalatfejlesztési és Stratégiai részlegének igazgatója. „Úgy érezzük, ez az autó remekül demonstrálhatja, hogy a legújabb technológiák hogyan tudják fokozni a tulajdonosi élményt és adnak több időt és kényelmet nekik.”


A hordható eszközök kis kijelzői csupán az információk egy részét képesek megjeleníteni. Éppen ezért fontos, hogy azokon hasznos és releváns információ jelenjen meg a kijelzőn. A Google szemüvegén optimálisan kialakított kártyaformátumban jelennek meg az információk a kijelzőn. A fontosabb információkról értesítést küld az autó a tulajdonosnak, így pl. arról, hogy karbantartás szükséges, a rendszer beépített funkcióival pedig akár szervizidőpont is foglalható. Az alkalmazással természetesen a már kedvelt Blue Link funkciók, mint a távirányítású indítás, ajtónyitás/zárás, autókereső is gyorsan elérhető.

A Hyundai számára nem ismeretlen a mobilalkalmazások világa. 2010-ben a vállalat Equus modelljéhez innovatív módon iPadot adtak, amely digitális kezelési könyvként működött. A cél az autó kényelmes használata volt, amellyel a vezető időt takaríthat meg.


„2013-ban milliónyi parancs érkezett a Hyundai járműveihez a Blue Link mobilalkalmazáson keresztül.” – mondja Ratzlaff. „Mivel új típusú képernyők jelentek meg, további lehetőségeket látunk stratégiánk kiterjesztésére ezekre az eszközökre is, amelyekkel tovább növelhetjük ügyfeleink kényelmét.”

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei