Termelési és értékesítési rekord a Hyundainál Amerikában


A Hyundai bejelentette, hogy nemcsak december hónapban ért el értékesítési rekordot, de az alabamai üzem rekordszintű termelése segítségével éves eladási csúcsot is dönthettek.

A vállalat decemberben történelmében először átlépve a 60 ezres határt összesen 63 005 autót értékesített, miközben teljes éves értékesítési mennyisége 720 783 darabbal 2,5 százalékkal haladja meg a 2012-es szintet. Ezen eladások több mint felét az Alabamában gyártott Elantra és Sonata modellek tették ki, amelyekből egyenként 200 ezernél is több fogyott Amerikában 2013-ban.

„Egy rendkívüli karácsony utáni eladási rohammal sikerült túlszárnyalnunk 2012-ben felállított értékesítési csúcsunkat.” – mondta Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America frissen megválasztott elnök-vezérigazgatója. „Minden év végi elemzés szerint erős gazdasági környezet vár ránk 2014-ben. Az ingatlanárak visszatértek a válság előtti szintre, a munkanélküliségi ráta tovább csökken és fogyasztói bizalom is emelkedik. Ezek jó hírek az autóipar számára, így a Hyundai izgatottan készül az új évre.”

Az alabamai üzem tavaly vezette be a harmadik műszakot, amellyel további 900 embernek sikerült elhelyezkednie a gyárban. A dolgozók tavasszal és nyáron szombatonként is készítették az autókat azért, hogy lépést tartsanak a kereskedői igényekkel. Végül 10 százalékkal több, közel 400 ezer autót termeltek 2013 során úgy, hogy az év során három alkalommal is megdöntötték a havi termelési rekordot.


Ennek és az időközben a termelés fejlesztésére és korszerűsítésére fordított 7 millió dolláros beruházás ellenére nehezen tudta megőrizni növekedési ütemét. Az autóeladási szezon csúcspontján a HMA szerint a kereskedőknek kevesebb, mint 30 napos készletük volt az Alabamában gyártott modellekből, mivel az üzem nem tudott eleget gyártani ezekből.   

A Hyundai novembertől gyártja Alabamában a megújult Elantra modellt, amelyből decemberben többet adott el, mint egyéb más modelljéből. Ennek is köszönhetően éves szinten 23 százalékkal több, 247 912 darabbal újabb rekordot döntött a modell, miközben a szintén Amerikában készülő Santa Fe modellből 25 százalékkal jobban teljesítve 88 844 autó került forgalomba.
  
A Detroiti Autószalonon bemutatkozó második generációs Genesis és a tavasszal debütáló, szintén Alabamában készülő új Sonata modellekkel a Hyundai szándéka szerint „páratlan magasságokba” juthat el a márka.

Forrás: montgomeryadvertiser.comhyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei