Atkinson Mexikóban ül a Hyundai i20 WRC volánjához


A Hyundai Shell World Rally Team bejelentette, hogy a Svéd-ralit márciusban követő Mexikó-ralin Thierry Neuville mellett az ausztrál Chris Atkinson vezeti a csapat második, 8-as rajtszámú versenyautóját.   

A 34 éves ausztrál versenyző Stéphane Prévot navigátorral együtt ül majd a Mexikó-ralin a második Hyundai i20 WRC-be és a csapat első számú pilótájával, Thierry Neuvillelel karöltve verseng majd a WRC szezon egyik legkeményebb fordulójában.

A tehetséges ausztrál 2013 júliusában, tesztpilótaként csatlakozott a Hyundai Motorsporthoz, amelynek csupán hat hónapos fejlesztőmunkáját kiterjedt WRC tudásával segítette. Miután december elején bejelentették, hogy a második számú Hyundai i20 WRC-t bizonyos 2014-es eseményeken Atkinson vezeti majd, a 34 éves pilóta debütálására a Mexikó-ralin kerül sor márciusban, ahol 2008-ban karrierjének legjobb, második helyezését sikerült elérnie.  


"Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy részt vehettem a Hyundai i20 WRC tesztelésében, de igazán fantasztikus, hogy a Mexikó-ralin lehetőségem lesz a csapattal együtt versenyezni” – mondta Chris Atkinson. „Már van néhány jó mexikói eredményem, többek között a legjobb, 2008-as második helyezésem, így remek emlékeim vannak az eseményről és a mexikói szurkolókról egyaránt. Ez lesz a Hyundai i20 WRC első murvás versenye, így érdekes lesz látni, hogyan szerepelünk majd. Tudom, mindenki mennyire keményen dolgozott azon, hogy felkészüljünk erre a szezonra, ezért remélem, ezért cserébe jó eredményt tudunk majd felmutatni.”  

„Nagyon örülünk annak, hogy Chris velünk lesz a Mexikó-ralin, amelyen karrierje során már többször részt vett és jól ismeri a pályát” – kommentálta a bejelentést Michel Nandan, a Hyundai Shell World Rally Team csapatfőnöke. „A Monte-Carlo rali után gondolkodtunk el a Mexikó-ralin és úgy gondoltuk, Chris lehetne az ideális pilóta a csapat első laza útfelületű versenyére. El voltunk ragadtatva Chris tavalyi mexikói lendületétől, így a másik versenyző visszajelzései alapján jelentősen tudjuk majd továbbfejleszteni a Hyundai i20 WRC modellt.”


„Chris nagy előnyt jelentett a Hyundai i20 WRC fejlesztésének évében azért, hogy megfeleljünk a FIA WRC elvárásainak, így természetesen megérdemli, hogy idén is a csapat tagja legyen” – összegezte Nandan.

A 2014 március 6. és 9. között zajló Mexikó-rali lesz a Hyundai Shell World Rally Team első tengerentúli, amerikai szereplése, valamint ez az esemény jelenti a Hyundai i20 WRC első murvás versenyét is.   

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei