Felfelé terjeszkedne a Hyundai Indiában


A Hyundai Motor Company a kompakt kategóriás modellek versenyének éleződése miatt felsőkategóriás modellek indiai bevezetésén gondolkodik.

Amennyiben a legfelsőbb vezetés erre engedélyt ad, a Hyundai a közeljövőben várhatóan Indiában is bemutatja az Equus és az új Genesis limuzinokat, valamint bevezethetik a Veloster sportkupét is. Az ötlet alapja azon jómódú indiai célközönség kiszolgálása, akik a megszokottól eltérő autókra vágynak.  

Egészen mostanáig a Hyundai kis- és kompakt, köztük az Eon, Accent, Verna modelleket árusított Indiában, amelyek mellett az utóbbi időkben jelentek meg a nagyobb Elantra, Sonata és Santa Fe modellek is. Ez utóbbi modellek sikerességére építve a vállalat meg kívánja változtatni helyi üzleti stratégiáját, de szerepet játszik az országban dinamikusan bővülő luxusautó szegmens térnyerése is, amely a gazdasági visszaesés és csökkenő támogatási endszerek ellenére virágzik.   


A Koreai Autóipari Kutatóintézet adatai szerint a korábbi időszaknál 60 százalékkal kevesebb, kb. 37 ezer kompakt autót adtak el tavaly január és november között Indiában, a kisautókból pedig 10,2 százalékkal kevesebb, 1,16 millió fogyott, miközben a luxusautók szegmense 1,4 százalékkal bővülve 22 ezer eladott autóval zárta az időszakot.

Az A és B kategóriás modellek közötti verseny tovább éleződik a jövőben, így az autógyártók minden eszközt bevetnek azért, hogy a csökkenő eladások újra fellendüljenek. A Nissan nemrég jelentette be, hogy feléleszti és a fejlődő piacokon bevezeti a Datsun márkát.


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei