Új elnök a fejlesztőközpont élén


A Hyundai Motor új elnököt nevezett ki a Kia Motors vállalattal közös kutatási és fejlesztőközpont élére, miután a korábbi vezető minőségi problémák miatt lemondott.

A most kinevezett 56 éves Kim Hae-jin korábban a fejlesztőközpont minőségbiztosítási részlegén dolgozott, majd a motor- és váltóműfejlesztő-részleg vezetőjévé nevezték ki. Az új vezető feladata visszaállítani a vállalat hitelét azután, hogy elődje egy éves hivatali ideje alatt sorozatos minőségi kifogások érték az autógyártó termékeit.

A közös padlólemezre és komponensekre építkező Hyundai és Kia tavaly áprilisban közel 1,7 millió járművet volt kénytelen visszahívni az Egyesült Államokban a féklámpa kapcsolójának hibája miatt. A vállalat további 600 ezer autót hívott vissza Dél-Koreában ugyanezért. A kinevezés célja „a minőségbiztosítás megerősítése” a Hyundai által kiadott sajtóközlemény szerint.


A piaci elemzők szerint Kimnek elsődleges feladata a vállalatok gazdaságos dízel és hibridmodelljeinek bővítése, hogy ezzel fékezzék meg az importmodellek térnyerését Dél-Koreában.

A Hyundai az idén tavasszal kívánja bevezetni a Tucson üzemanyagcellás változatát Amerikában, ahol a rivális Nissan az elektromos autókra helyezi a fő hangsúlyt. „A Hyundai piackövető volt, amely mára felhozta a vállalatot a versenytársak mellé, ám ez nem elégséges.” – mondja Cho Chul, a Koreai Ipari Gazdaság és Kereskedelem Intézetének elemzője. „A Hyundainak újítóvá kell válnia, amelyben a kutatás-fejlesztés alapvető fontosságú… a Hyundainak tovább kell növelni a K+F költségvetését.”

A Hyundai 2012-es bevételének 1,9 százalékát, 1,54 milliárd dollárt fordított fejlesztésre, míg a BMW ugyanekkor bevételének 5,2 százalékából, 5,47 milliárd dollárból fejlesztett.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei