Egymillió Hyundai Németországban


A Hyundai Motor Deutchland az elmúlt év novemberében Németországban forgalomba helyezte az egymilliomodik új járművet.

A jubileumi autó a koreai márka egyik sikerszériájából került ki: a Bedburg-Hau városban élő Brekow család a helyi autókereskedésben Michael Schröder szalonvezetőtől vehette át a vadonatúj Hyundai i30 kombijuk indítókulcsait. „Nagyon örülünk új családi autónknak. Elsősorban a szép forma, az ötéves garancia és az autóház segítő hozzáállása miatt győzött meg bennünket az autó.” – mondta Mario Brekow az átadáson. „A kombival gyorsan és biztonságosan tudjuk fiunkat a soron következő focimeccsre vinni.”


A koreai márka 1991-es Frankfurti Autókiállításon történt megjelenése óta mára a német autópiac második legerősebb importmárkájává nőtte ki magát. Már a márka bevezetését követő 18 hónap alatt, 1993-ban 33 362 új autó értékesítésével sikerült a piac egy százalékát megszereznie a márkának. 2005-től kezdődően pedig a német Európa legnagyobb Hyundai piacává vált.

2012-ben a márkának első alkalommal sikerült 100 ezer darab feletti autót értékesítenie, így a folyamatosan növekvő piaci részesedés 2013-ra elérte a 3,4 százalékot. 2014-re a márka ismét hat számjegyű értékesítési darabbal számol. „A teljes piac 4,9 százalékos csökkenése ellenére sikerült piaci részesedésünket növelni.” – mondta Marcus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland vezetője. „A frissített ix35 és az új i10 modellünknek köszönhetően a forgalomba helyezések továbbra is pozitív növekedését várjuk.”


Az i10 kisautó és az ix35 döntő szerepet játszottak a márka németországi sikerességében: a kisautó első generációjából mintegy 97 ezer, míg az ix35 hobbiterepjáróból kb. 60 ezer darabot vásároltak a németek.

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei