Az új Sonata fogadására bővítik a Hyundai amerikai üzemét


A Hyundai alabamai üzemében az új Sonata bevezetéséhez egy 800 ezer dolláros fejlesztéssel bővítik a motorokat előállító részleget.

A Hyundai idén tavasszal, a New Yorki Autószalonon mutatja be a Sonata soron következő új generációját, amelyet a mostanihoz hasonlóan az Egyesült Államokban is gyártani fognak. Az alabamai Montgomeryben működő gyárban megkezdődött a felkészülés az új modell fogadására, amelynek keretében elsősorban a motorgyártó részleget fejlesztik tovább.

„Az új épületben további 1 350 négyzetméternyi raktár áll majd rendelkezésre a Sonata limuzinokhoz használt különböző motoralkatrészek tárolására.” – mondja Robert Burns, a Hyundai Motor Manufacturing Alabama szóvivője. Az itt készülő négyhengeres alumínium Theta motorokat a Kia georgiai üzemében is beépítik az ott előállított modellekbe.


A 800 ezer dolláros beruházást a Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai AMCO America végzi, amely idén nyáron fejezi be az építési munkálatokat. Körülbelül ugyanebben az időszakban indul be az új Sonata termelése, amely a vállalat kínálatát „páratlan magasságokba” repítheti, legalábbis a Hyundai korábbi nyilatkozata szerint.

Habár az új épület további teret kínál, egyelőre nincs szó további munkaerő bővítésről. Kicsivel több, mint egy éve a HMMA 900 új munkahelyet hozott létre a termelés non-stop hétköznapi munkarendjének bevezetésével. Ennek is köszönhetően rekordmennyiségű, közel 400 ezer darab Hyundai készülhetett 2013-ban, amely 10 százalékkal haladja meg a 2012-es szintet.  


Forrás: montgomeryadvertiser.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei