Átadták az első Hyundai ix35 Fuel Cell modelleket Franciaországban


A francia Air Liquide vállalat nemrég a Hyundai Motor France vezérigazgatójától átvehette Franciaország első két hidrogénhajtású elektromos ix35 modelljének kulcsait.

Im Jeong Deok, a Hyundai Motor France vezetője december közepén ünnepélyes keretek között adta át a két Hyundai ix35 Fuel Cell modellt Pierre-Etienne Franc, az aB & T (Air Liquide Advanced Technologies & Business) igazgatója számára.

„Ezek a sorozatgyártásban készülő autók az autózás jövőjét testesítik meg, ahol az autók nem szennyezik környezetüket, hiszen melléktermékként csupán vízpárát bocsátanak ki. Ezzel a Hyundai is felsorakozott a Toyota, Honda, Daimler, BMW és General Motors mellé. A hidrogénkutak száma is rohamosan növekszik világszerte: Japánban 15 már üzemel és 2015-ig százat terveznek, de Németországban a jelenlegi hatról 400-ra szándékoznak növelni a kutak számát 2023-ra.” – mondta Im Jeong Deok az átadási ceremónián.  


Franciaországban az Air Liquide vállalat már több mint 15 éve foglalkozik a hidrogén különböző felhasználásával. A cégnek jelenleg két hidrogéntöltő-állomása működik az országban, ám jelenleg több mint 60 további kút tervei készültek már el.  

Pierre-Etienne Franc szerint a további fejlődéshez elengedhetetlenül szükséges volna politikai nyomás és szabályozás ahhoz, hogy a hidrogén nagyobb mértékben elterjedhessen. A most átadott két darab Hyundai ix35 Fuel Cell többet nyújt, mint a korábbi prototípusok, hiszen csupán öt percig tart megtölteni a hidrogéntartályokat, amellyel akár 600 km-t is megtehet az autó.


A két francai Hyundai ix35 Fuel Cell azon ezer darabos sorozat része, amelyet a Hyundai Motor Ulsanban sorozatban gyárt és az autógyártó tervei szerint 2015-ig forgalomba állít. A Hyundai ezzel a lépéssel Franciaországban is szeretné felhívni a figyelmet környezetbarát járművének hatékonyságára.

Forrás: ledauphine.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei