Új kategóriák felé kacsingat a Hyundai


A Hyundai eddig csak érintőlegesen képviseltette magát az európai haszongépjárművek piacán, ám a legutóbbi kémfotók tanúbizonysága szerint ez a közeljövőben megváltozhat.

A Hyundai az elmúlt évtizedekben elsősorban a H100 és annak utódjával, a mára már elég korosnak számító H-1 kisteherautók különböző platós, dobozos és kisbusz változataival volt jelen az európai haszonjárművek piacán, ám ezek soha nem váltak a kategória legnépszerűbb modelljeivé.   


A márka európai fejlesztőközpontjánál, Németországban azonban most sikerült lencsevégre kapni a Hyundai legújabb prototípusát, egy kishaszon-gépjárművet. A hosszított hátsóval és magasított tetővel felszerelt autó egyértelműen nem a H-1 modell leváltására született, leginkább a Mercedes Sprinter és a Volkswagen Crafter és a kategória többi modelljének versenytársává kíván válni.


Formavilágát tekintve az új kisteherautó minden bizonnyal követi majd a márka személyautóit, így - ha visszafogottabban is - de találkozhatunk majd a Hyundaira jellemző hatszögletű hűtőmaszkkal és a jellegzetes lámpatestekkel is.


Habár jelenleg nincsenek további információink az új modellről, a riválisok példáját követve a Hyundai nyilvánvalóan többféle hosszban, magasságban és felépítménnyel hozza majd forgalomba új járművét, így számíthatunk majd platós kisteherautóra és minibusz változatra egyaránt.  


Ugyanígy nem lehet tudni semmi bizonyosat a jövőbeli haszonjármű motorválasztékáról sem, de könnyen elképzelhető, hogy az autót a H-1 2,5 literes CRDi dízelmotorjának egy továbbfejlesztett változata hajtja majd, de esetleg megkaphatja a Santa Fe 2,2 literes dízelblokkját is.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei