Rekordszinten a Hyundai amerikai exportja


Az egyre erősödő kereslet miatt tavaly a dél-koreai autógyártók rekordmennyiségű autót szállítottak az Egyesült Államokba.

A Koreai Automobilgyártók Szövetsége (KAMA) nemrég napvilágot látott jelentése szerint a két legnagyobb koreai autógyártó, vagyis a Hyundai csoport exportált értéke 2013-ban meghaladta a 12 milliárd dollárt.  

„A Hyundai exportja már a tavaly január és november közötti időszakban túllépte a 2012-ben felállított 11 milliárd dolláros rekordszintet” – írja a KAMA jelentés, amely hozzáteszi azt is, hogy a negyedik negyedévben havi átlagos 1,2 milliárd dolláros exporttal minden kétséget kizáróan rekord született.

A növekedés különösen annak tekintetében figyelemreméltó, hogy a Hyundai csoport több nagy gyárat is üzemeltet a világ második legnagyobb autópiacán, amely csökkenti a koreai import szükségességét. A Hyundai Alabamában, a Kia Georgia államban rendelkezik egyenként 300 ezer darabos névleges kapacitású üzemmel, ahol többek között a Hyundai Elantra, Sonata és Santa Fe modellek gördülnek le a futószalagokról.  


A szövetség szerint a növekedés annak köszönhető, hogy az amerikai piacon megnőtt a Hyundai olyan nagyobb limuzinjai utáni kereslet, amelyeket nem az Egyesült Államokban készítenek. A Hyundai ugyanis az elmúlt években fokozatosan mutatta be luxus- vagy luxusközeli limuzinjait, amelyek nagy sikert arattak Amerikában. A jelentés szerint ezen modellek teszik ki az Amerikában eladott Hyundai modellek 3,44 százalékát, amely egyértelmű emelkedés a 2012-es 2,78 százalékhoz képest.

„A dél-koreai modellek ár-versenyképessége, a technológiai színvonala és a különböző értékes szolgáltatásai egyre több vásárlót vonzanak, így az eladások növekednek.” – mondja a Hyundai Motor képviselője, aki hozzátette, hogy többek között az új Genesis idei megjelenésével tovább kívánják növelni piaci részesedésüket a szegmensben.  

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei