Koreában még mindig a Hyundai Elantra a sztár


Dél-Koreában tavaly 2 százalékkal kevesebb, 1 375 162 autó talált gazdára, ám a legkelendőbb modellek versenyében soha nem látott csatát hozott 2013.

A vezető pozíció ugyanis az év során összesen négy alkalommal változott: az év elején a Hyundai Grandeur tünt a legnépszerűbbnek, amelyet márciusban a Kia Morning (Picanto) előzött meg. Júliusban a Grandeurnek sikerült visszaszereznie elsőségét, augusztusra viszont ismét erősített a Morning, októbertől azonban az Avante (Elantra) erősített annyit, hogy végül – immár harmadik éve – annak ellenére a legkeresettebb autó lett, hogy az eladásai 12 százalékot csökkentek 2012-höz képest.

Az Avante előnye a Morninggal szemben azonban mindössze 335 darab (96 933 és 93 631) és meglepetésre bronzérmesként futott be a Hyundai Porter, amely csak 1 937 darabbal (92 029 db) maradt el a győztestől. Miközben eddig soha nem volt a havi eladási listák csúcsán, idén négy alkalommal, a Porter júniusban és októbertől decemberig benne volt a legkeresettebb modellek között.  


Az év elejét jól indító Hyundai Grandeur végül a negyedik helyen végzett 88 501 autóval, míg 15 százalékkal lemaradva 88 354 darabbal az ötödik a Hyundai Sonata lett. 15 százalékkal javítva az új Hyundai Santa Fe a hatodik helyen landolt, amellyel a Hyundai márka összesen öt modellel képviselteti magát az első hat helyen.

Első teljes évében a Kia K3 (Forte) 51 279 darabos eladásával bekerült az első tíz közé, míg a K7 a 19, a Ssangyong Korando C 21, a Hyundai Equus luxuslimuzin pedig a 26. helyen végzett. Az idei évben bemutatott Hyundai Maxcruz (Grand Santa Fe) a 36. fejezte be az évet.    

Forrás: bestsellingcarsblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei