A Hyundai Magyarországot választotta


A Hyundai csoport eredeti alkatrészeit előállító MOBIS új regionális logisztikai központot hoz létre Magyarországon – írja a portfolio.hu

A Hyundai Motor Group vállalatcsoporthoz tartozó MOBIS egy 20 millió eurós beruházás keretében építi fel új, 14 országot kiszolgáló logisztikai központját az Érd melletti Ridge Parkban, ahol a több mint 16 ezer négyzetméteres, háromszintes épületet építenek fel. Itt működik majd az a logisztikai központ, amelynek feladata az eddig Németországban működő bázis résleges tehermentesítése.

A 2014. júniusától 40 fővel működő létesítményről a Portfolio.hu munkatársai interjút is készítettek a vállalat magyarországi vezetőjével, Victor Kimmel:

Portfolio.hu: Miért esett a választásuk Magyarországra az új logisztikai központ helyszínének kiválasztásakor, azon belül is miért pont Érden valósítják meg a beruházást?

Victor Kim: Több lehetőséget is megvizsgáltunk az egész régióban. Szempontjaink között szerepelt az elérhető infrastruktúra, a megközelíthetőség, valamint fontos szempont volt az ellátandó terület szempontjából a központi elhelyezkedés is. Kerestünk megfelelő helyszínt Ukrajnában, Szlovéniában, Romániában és Magyarországon is, de az infrastruktúra és a távolság alapján ez tűnt az ideális választásnak.

P.: Miért nem a meglevő csehországi vagy szlovákiai Hyundai illetve KIA autógyárak mellett építették fel az alkatrészelosztó központjukat is?

V. K.: Csehország is a jelöltek között volt, de mint említettem, fontos volt a központi elhelyezkedés a régióban, és ennek a szempontnak Magyarország sokkal jobban megfelelt. Az új beruházással az a célunk, hogy még magasabb színvonalú logisztikai szolgáltatásokat tudjunk nyújtani ügyfeleinknek a Kia és Hyundai márkakereskedéseknek, valamint tovább növeljük a két márkába fektetett vásárlói bizalmat. A rövidebb kiszállítási időkkel, valamint már azzal, hogy jelen vagyunk a régióban, sokkal jobban tudunk fókuszálni a közép- és délkelet európai piacokra.


P.: Az idei év nyarán átadásra kerülő épületben "csak" raktározási tevékenységet végeznek majd, vagy egyéb szolgáltatásokat is, pl. csomagolás?

V. K.: A létesítmény fő célja, hogy maximálisan ellássa 14 ország eredeti alkatrész és tartozék igényét, amelyhez az eddiginél is magasabb minőségű logisztikai szolgáltatást biztosít olyan országokba, mint Görögország, Románia, Ukrajna vagy például a délszláv országok Magyarország mellett. Mivel a létesítmény teljes körű logisztikai központként működik, a csomagolás, vagy a címkézés ugyanúgy része a teljes szolgáltatásnak. Sőt régiós központként az egyes országok értékesítési tevékenységének támogatása is a feladataink közé tartozik.

P.: Milyen jövőbeni fejlesztésekre nyújt lehetőséget a terület?

V. K.: Vannak még lehetőségeink, a jelenlegi raktárterületet megközelítőleg 30-40%-kal lehet növelni.

Forrás: portfolio.hu

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei